Familie plaatst vraagtekens bij Covid-doodsoorzaak moeder

GFC NIEUWSREDACTIE- De familie van een vrouw die op 11 juni is overleden in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) plaatst vraagtekens bij de doodsoorzaak die is opgegeven.

Vastgesteld is dat de vrouw is overleden aan de gevolgen van het coravirus, echter betwijfelt de familie dit, omdat de moeder geen symptomen had en ruim een maand terug in het ziekenhuis is opgenomen, vanwege hartaandoeningen.

De dochter vertelde vanmorgen aan ABC dat haar moeder een hartaandoening had en een by-pass operatie moest ondergaan.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Kassamedewerkster neergeschoten na ruzie met klant over dragen mondkapje

Daarnaast moest een been worden geamputeerd. De toestand van de vrouw was kritiek en moest de familie zich voorbereiden op haar overlijden.

Ruim 10 minuten voor de vrouw kam te overlijden, werd een swabtest afgenomen. Niet eens 24 uur daarna werd de familie geïnformeerd dat de vrouw positief had getest op Covid-19. Kort daarna overleed ze.

De familie betreurt deze gang van zaken, omdat de moeder al sinds 12 mei in het ziekenhuis is opgenomen.

“Wij vinden het lastig, omdat onze moeder sinds 12 mei in het ziekenhuis lag. Waarom is ze toen niet getest? Hoe is ze besmet geraakt? Waarom is gewacht tot kort voor haar dood om haar te testen? Waarom moest niemand dan in quarantaine,” zijn vragen die de familie bezighouden.

De familie eist duidelijkheid.

AZP-directeur Claudia Redan zegt de zaak te zullen onderzoeken.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten