Bedreiging om vrouw (21) in Suriname die met oudere oom in Nederland gaat trouwen

GFC NIEUWSREDACTIE- Er is tussen enkele familieleden die wonen in Suriname en Nederland een ernstig conflict ontstaan over het voornemen van een Surinaamse vrouw die van plan is om volgend jaar te trouwen met haar oom in Nederland.

De oom die in Den Haag woont is 23 jaar ouder dan zijn 21- jarige nicht die in Paramaribo woont.

GFC Nieuws verneemt van verscheidene familieleden dat de oom in kwestie ook is bedreigd. Hij is gewaarschuwd dat er “vervelende dingen” met hem gaan gebeuren indien het liefdeskoppel hun huwelijksplannen doorzet.

De man was in de periode voor het uitbreken van de coronapandemie in Suriname voor zaken en zou zijn nicht toen voor het eerst persoonlijk hebben ontmoet.

In die periode sloeg de vonk tussen de twee over en ontstond er een liefdesrelatie. Daarna was er sprake van een officiële LDR, een Long Distance Relationship, wordt aan GFC uitgelegd.

Enkele familieleden waaronder de vader en een broer van de bruid in spe verzetten zich echter hevig tegen de voorgenomen trouwverbintenis.

Volgens het Nederlandse Burgerlijk Wetboek zijn huwelijken tussen aanverwanten en bloedverwanten in de derde graad toegestaan. De twee zouden volgens de Nederlandse wet dus wel mogen trouwen.

Omdat de vrouw de Surinaamse nationaliteit bezit en de man de Nederlandse, moet in ieder geval wel aangetoond worden dat er sprake is van een echte liefderelatie.

Een jurist beweert echter dat de vrouw ook officieel toestemming van haar ouders moet krijgen om met de man te mogen trouwen. Er zou volgens hem een verouderde wet zijn die het onmogelijk maakt voor Surinaamse vrouwen onder de 30 jaar om te trouwen met een buitenlander als er geen schriftelijke toestemming van de ouders is verleend.

Andere deskundigen spreken dat weer tegen.