fbpx

Familie valt begrafenisondernemer aan nadat die kist opende van zoon die bedekt is met maden

GFC NIEUWS- Boze familieleden in Pretoria, Zuid-Afrika, hebben een begrafenisondernemer aangevallen, nadat die ze het lijk van hun geliefde toonde dat bedekt was met maden.
Oupa Ngobeni was gedurende vier dagen in een mortuarium in Pretoria, voordat het lijk begraven zou worden.
De familie vroeg aan begrafenisondernemer Solly Khoza om de kist te open, hetgeen hij in eerste instantie weigerde.
Toen hij na lang aandringen de kist opende, ontdekten familieleden het ontbindend lichaam van Oupa dat onder de maden zat.
Aan lokale media zegt Solly dat leden van de familie hem hebben aangevallen na de ontdekking, omdat zij hem kwalijk namen dat hij het lijk heeft laten verrotten.
De familie eist duidelijkheid van de begrafenisondernemer. Solly ontkent dat hij het lijk niet goed heeft behandeld, maar is desondanks bereid om de familie op een of andere wijze te compenseren.
Hij beweert dat de overledene – die zelfmoord pleegde – leed aan diabetes en was dat de reden waarom het lijk tot ontbinding overging. Zijn benen zouden geamputeerd moeten worden, maar de familie zou dat hebben nagelaten.
De weduwe beweert dat haar overleden echtgenoot geen maden aan zijn benen had toen hij naar het mortuarium werd gebracht. “Wat ons is overkomen bij de begrafenis is een schande voor de familie,” uitten familieleden zich.

BEKIJK OOK
‘Sterk leiderschap en standvastigheid van vaders nodig om crises te boven te komen’