fbpx
Facebook Pagelike Widget

Familie Alli- Ghoerahoe verlaat VHP voor de NDP

De VHP Jongerenraad zegt in en verklaring met grote verbazing kennis te hebben genomen van het besluit van familie Alli- Ghoerahoe om de VHP te verlaten.

“De heer Alli heeft 2 jarenlang iedereen binnen de VHP zover proberen te krijgen om RR -kandidaat te worden van het ressort Saramacca Polder namens de VHP”, schrijven de jongeren in een verklaring.

Hieronder de verklaring:

Hij heeft verschillende keren brieven geschreven naar de verschillende structuren van de partij dat hij graag RR- lid wil worden om zodoende zijn persoonlijke belangen te kunnen dienen. Het dienen van landsbelang/ partijbelang genoot geen voorkeur bij de heer Alli. De verschillende brieven zijn beschikbaar.

Zoals bekend is de VHP een vrij goed gestructureerde organisatie met duidelijke partijregels/ partijinstructies met betrekking tot de kandidaatstelling van volksvertegenwoordigende lichamen. Vier maanden terug mochten personen solliciteren voor een RR-DR- en DNA -positie.

De VHP had voor het kerngebied Leiding 11a een plaats op de RR -kandidatenlijst gereserveerd. Dhr. H. Ghoerahoe (broer van de echtgenote van dhr. Alli) en dhr. Alli hadden gesolliciteerd voor deze functie. Dhr. Alli en dhr. Ghoerahoe leven al een tijdje in onmin met elkaar.

Op basis van een profiel werden de kandidaten door een onafhankelijke commissie onder leiding van oud-president R. Shankar getoetst. Uit de toetsing bleek dat dhr. Alli niet voldeed aan het profiel van RR -kandidaat.

De partij heeft hem en zijn familie meerdere malen geholpen. Zo werd hij bijvoorbeeld in het jaar 2000 dankzij de VHP geholpen aan een baan bij de overheid. De grondpapieren, infrastructuur en nutvoorzieningen van het project waar de familie Alli woonachtig is, is dankzij de VHP tot stand gekomen.

Toen op donderdag 26 maart 2015 bekend werd dat dhr. Ghoerahoe is geselecteerd, werd dhr. Alli ontzettend boos.

Het is jammer dat dhr. Alli zich niet kan neerleggen bij het besluit van de partij. Door leugens te vertellen probeert hij de VHP in diskrediet te brengen. De heer Alli moet zijn persoonlijke vete beslechten met wie hij in onmin leeft.

De Jongeren van Saramaccapolder wenst de familie Alli heel veel succes en wenst ook de NDP heel veel sterkte toe met hun nieuwe aanwinst”, aldus een verklaring van de VHP Jongeren, Saramacca Polder.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.