fbpx
Faizel Baarn: “vliegveiligheid van Suriname niet in gevaar”

“De vliegveiligheid is niet in gevaar, integendeel zijn wij bezig de vliegveiligheid op te krikken”, stelt Faizel Baarn, hoofd van de afdeling Luchtvaartdienst aan het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Het hoofd spreekt recente berichten vanuit de media tegen. Het ontbreken van een radarsysteem zorgt volgens hem niet dat ons vliegveiligheid in gedrang komt.

Onlangs is een Instrument Landing System (ILS) geïnstalleerd op de Johan Adolf Pengel luchthaven.

Het ILS is een systeem dat zorgdraagt dat luchtvaartuigen op een heel veilige manier de luchthaven kunnen aandoen. “Het landen en opstijgen gebeurt met behulp van dit instrument. Dit instrument kan tijdens slecht of goed weer, normaal contact maken met het luchtvaartuig voor een veilige landing”, zegt Baarn.

Het Radarsysteem van Suriname, dat al jaren defect is, zou een beeld moeten geven van wat er in de Surinaams luchtruimte bevindt. Bij de overname van zijn functie als hoofd van de afdeling Luchtvaartdienst is hij hiermee geconfronteerd.

Sinds 2015 is hij gestart met een planmatige aanpak. Dit traject omvat het trainen van personeel tot de reparatie van het radarsysteem. Na 4 jaar concludeert Baarn dat de luchtvaartdienst nu alle zaken in place heeft om het radarsysteem aan te pakken.

“De radar is niet helemaal defect, slechts enkele componenten daarvan”, vervolgd Baarn. Hij geeft aan dat een buitenlands bedrijf INTELCAN bereid is gevonden naar Suriname af te reizen voor de reparatie. Het ministerie van Financiën heeft hiervoor reeds de geldelijke voorzieningen getroffen.

Het hoofd van de Luchtvaartdienst benadrukt wederom dat de vliegveiligheid in de onze luchtruimte gegarandeerd is en nimmer in gevaar was. ” Was dat niet het geval, zouden grote vliegmaatschappijen als SLM en KLM nimmer in en uit vliegen”, geeft Baarn aan.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.