fbpx

Facebookvriendin oplichtingszaak krijgt staartje: nog vier personen doen aangifte

GFC NIEUWS- In de oplichtingszaak waarbij de 23-jarige Faazil I. via sociale media contact maakte met mannen en zich voordeed als een jonge vrouw die in de Verenigde Staten van Amerika studeerde en geld van hun aftroggelde, hebben nog vier personen aangifte gedaan.
De 22-jarige Navina A. hielp de verdachte Faazil ook bij deze bedrieglijke benadeling van deze vier aangevers.
Het tweetal heeft in de maanden januari en februari van dit jaar in totaal USD 2000,- mogen ontvangen van een benadeelde die zij via Facebook hebben opgelicht. Een deel van de buit gaf hij aan zijn medeplichtige Navina A.
Nadat een benadeelde aangifte deed, werd Faazil en zijn medeplichtige Navina door de politie van Henar in Nickerie aangehouden en in verzekering gesteld.
Inmiddels hebben nog vier personen aangifte tegen Faazil en Navina gedaan. Die vier slachtoffers zijn nagenoeg op dezelfde wijze opgelicht als de eerste persoon.
Na de eerste aangifte was Navina in vrijheid gesteld, nadat zij de eerste benadeelde een bepaald bedrag terug had betaald. Na haar invrijheidstelling, deden de vier andere personen hun aangifte van oplichting.
Navina is weer door de politie in verzekering gesteld. Faazil zit sedert de eerste aangifte achter slot en grendel.

BEKIJK OOK
Politie: Ruzie tussen twee koppels eindigt in dodelijke steekpartij