fbpx
Facebookvriendin oplichtingszaak krijgt staartje: nog vier personen doen aangifte

GFC NIEUWS- In de oplichtingszaak waarbij de 23-jarige Faazil I. via sociale media contact maakte met mannen en zich voordeed als een jonge vrouw die in de Verenigde Staten van Amerika studeerde en geld van hun aftroggelde, hebben nog vier personen aangifte gedaan.

De 22-jarige Navina A. hielp de verdachte Faazil ook bij deze bedrieglijke benadeling van deze vier aangevers.

Het tweetal heeft in de maanden januari en februari van dit jaar in totaal USD 2000,- mogen ontvangen van een benadeelde die zij via Facebook hebben opgelicht. Een deel van de buit gaf hij aan zijn medeplichtige Navina A.

Nadat een benadeelde aangifte deed, werd Faazil en zijn medeplichtige Navina door de politie van Henar in Nickerie aangehouden en in verzekering gesteld.

Inmiddels hebben nog vier personen aangifte tegen Faazil en Navina gedaan. Die vier slachtoffers zijn nagenoeg op dezelfde wijze opgelicht als de eerste persoon.

Na de eerste aangifte was Navina in vrijheid gesteld, nadat zij de eerste benadeelde een bepaald bedrag terug had betaald. Na haar invrijheidstelling, deden de vier andere personen hun aangifte van oplichting.

Navina is weer door de politie in verzekering gesteld. Faazil zit sedert de eerste aangifte achter slot en grendel.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)