fbpx

Facebook legt pagina teleSUR opnieuw plat

De Facebookpagina van teleSUR English is maandag opnieuw verwijderd. Ook deze keer gaf Facebook geen specifieke reden voor de verwijdering op.

De pagina werd eerder in januari 2018 zonder duidelijke motivatie platgelegd.

De enige communicatie van Facebook gaf niet veel duidelijkheid: “Uw pagina ‘teleSUR English’ is verwijderd wegens schending van onze gebruiksvoorwaarden.

Een Facebook-pagina is een afzonderlijke aanwezigheid die uitsluitend wordt gebruikt voor zakelijke of promotionele doeleinden. Onder andere zijn pagina’s die hatelijk, bedreigend of obsceen zijn niet toegestaan.

We verwijderen ook pagina’s die een persoon of groep aanvallen of die zijn ingesteld door een onbevoegd persoon. Als uw pagina om een ​​van de bovengenoemde redenen is verwijderd, wordt deze niet meer hersteld […]”

BEKIJK OOK
Lijk met kap- en snijverwondingen opgevist uit Surinamerivier

Censuur?

Facebook vertelde er niet bij om welke van deze schendingen het bij teleSUR zou gaan.

teleSUR is een nieuwsnetwerk dat door verschillende Latijns-Amerikaanse landen wordt gefinancierd. Het hoofdkantoor bevindt zich in Caracas (Venezuela), en het netwerk wordt behalve door Venezuela ook door Cuba, Nicaragua, Uruguay en Bolivia gesponsord.

De stap van Facebook is de zoveelste keer dat zij media censureert zonder daar duidelijke argumenten voor te geven. Tot nu toe gaat het altijd om media die in Washington ‘niet goed liggen’.

Foto: teleSUR