Facebook haalt Faya Pepre Nieuws uit de lucht, intussen andere pagina aangemaakt

GFC NIEUWS- Facebook heeft de VHP laten weten dat zij de aan de NDP-gelieerde pagina Faya Pepre Nieuws heeft verwijderd en buiten gebruik gesteld.
Dit omdat pagina in strijd handelt met de gebruikersvoorwaarden van Facebook. “We removed or disabled access to the content you reported for violating our Terms of Services”, aldus Facebook. Onderdeel van de gebruikersvoorwaarden is dat berichten niet mogen aanzetten tot racisme en haat.
Facebook nam de beslissing naar aanleiding van een klacht van de VHP. In eerste instantie werden alleen bepaalde racistische berichten van Faya Pepre Nieuws richting de VHP verwijderd. De pagina bleef echter hardnekkig doorgaan.
“Faya Pepre Nieuws had zich steeds meer ontpopt als een platform om verdeeldheid en haat te zaaien. Ook deed ze gerichte pogingen om individuele personen te beschadigen in hun goede naam. Daarbij hebben ze niet geschroomd om neppe e-mails te fabriceren om anderen in een kwaad daglicht te stellen.”
“De VHP is een brede, nationale inclusieve partij en elke actie om ons in een etnische hoek te drukken, zullen we op passende wijze beantwoorden. De Surinaamse burger is steeds mondiger en kan gelukkig steeds beter onderscheid maken tussen echt en vals nieuws. We moedigen iedereen aan die haat zaaiende activiteiten tegen de VHP tegenkomt, om dat te melden zodat we daar actie tegen kunnen nemen,” schrijft de VHP.
Intussen is er een andere pagina aangemaakt door de redactie van Faya Pepre Nieuws.
“Wij delen onze trouwe volgers mede dat onze zeer populaire Facebookpage Faya Pepre Nieuws al een tijdje het slachtoffer is van allerlei ongefundeerde wraakacties vanuit de oppositie. De ABOP-media heeft in samenwerking met de VHP deze pagina gerapporteerd bij Facebook. De redactie van FPN heeft revisie gevraagd van de rapportage en zal haar archieven na de beoordeling van Facebook te zijner tijd weer terug hebben. Voor nu bieden we onze welgemeende verontschuldigingen voor het ontstane ongerief en bedanken u voor uw ondersteuning en brede draagvlak die wij genieten. Blijft u FPN op de voet volgen,” schrijft de redactie van Faya Pepre Nieuws.

Overige berichten