fbpx

EZ-diensten dichter bij de gemeenschap

GFC NIEUWSREDACTIE- Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op basis van haar verantwoordelijkheid om ondernemerschap te stimuleren, de dienstverlening dichter bij de Nickeriaanse en Coroniaanse gemeenschap gebracht.

De dienst voor de Waarborg en het Ijkwezen van EZ heeft van 1 tot en met 3 maart weegwerktuigen en meetmiddelen geijkt in Nickerie en Coronie.

Ondernemers uit Nickerie en Coronie hoefden niet naar Paramaribo af te reizen voor het laten ijken en keuren van hun meetmiddelen. Zij zijn gedurende drie dagen in de gelegenheid gesteld om dat te doen.

In Nickerie en Coronie hebben de medewerkers van de dienst voor de Waarborg en het Ijkwezen bij 10 pompstations het apparatuur gecalibreerd.

BEKIJK OOK
Nieuwe kansen binnen Surinaamse mijnbouwsector besproken

Ruim 160 ondernemers van supermarkten, bakkerijen en slagerijen hebben zich bij de dependance van EZ in Nickerie aan de van Idsingaweg aangemeld voor het ijken en keuren van de meetmiddelen. Ook zijn er drie weegbruggen gekeurd.

De keuringsperiode voor weegwerktuigen en meetmiddelen wordt in de komende periode voortgezet.

Ondernemers wordt erop gewezen dat zij hun weegmiddelen tijdig moeten aanbieden voor herkeuring. Indien men niet over een gekeurd meetmiddel in het handelsverkeer beschikt, levert dit een economisch delict op.