Extreemrechts wil Duitse regering omverwerpen, bereidt gewapende machtsovername voor

Redactie GFC Nieuws — Extreemrechts in Duitsland bereidt zich voor op het omverwerpen van de Duitse overheid. Zogenoemde preppers – mensen die zich voorbereiden op een apocalyptisch scenario – bewapenen zich en trainen voor een burgeroorlog.

Het Britse dagblad The Guardian berichtte ruim twee weken terug reeds dat de Duitse politie invallen deed bij rechtsextremisten.

Die Welt Am Sonntag kreeg inzage in een vertrouwelijk rapport van het Bundesamt für Verfassungsschutz  (BfV), een binnenlandse inlichtingendienst.

Daaruit bleek dat rechts-extremistische terroristen zich steeds intensiever voorbereiden op een machtsovername.

Sommige politici zien extreemrechts als een “groeiende dreiging voor de openbare veiligheid.” “’Rechts-extremistische structuren zijn vandaag gevaarlijker dan ooit sinds 1945 voor onze democratie” zegt bijvoorbeeld Konstantin von Notz, lid van het parlementaire controlepaneel (PKGr) in de Bondsdag, tegen Die Welt.

Het is namelijk niet voor het eerst dat de Duitse autoriteiten hun bezorgdheid uiten over rechts extremisme. Vorig jaar deed de politie invallen bij vermoedelijke ultra-nationalisten die aanvallen planden op immigranten en “politieke vijanden.

En in 2017 deed de politie een groot aantal invallen bij rechtsextremisten. Er werden lijsten aangetroffen met namen, adressen en foto’s van meer dan 5000 vooral linkse of liberale politici.