fbpx

Exporteurs eendproducten gedesillusioneerd

De Doksenclub zegt totaal gedesillusioneerd te zijn, omdat zij als buitenlandse investeerder niet de hulp krijgt van de overheid die zij nodig heeft. Buiten het feit dat Suriname een slecht signaal afgeeft naar andere investeerders, is het ook slecht voor de economie en werkgelegenheid, zeker nu dat Suriname export zeker kan gebruiken.

Niet alleen Doksenclub is geaccordeerd door de CARICOM voor export van eendproducten, maar ook Varros is op de laatste gehouden COTED-meeting geaccepteerd door de CARICOM.

Het is volgens Gerard van den Bergh daarom van de Doksenclub daarom onbegrijpelijk dat de Surinaamse Overheid niet meer druk uitoefent om de export van vlees producten te promoten.

“Is Trinidad een expert in vertragingstactieken of is Suriname een land wat makkelijk het bos ingestuurd kan worden”, vraagt van den Bergh.

Na vele vergaderingen, meetings, en bilaterale gesprekken zoals COTED, CVO’s, CARICOM, Head of States meetings door de diverse ministeries weet Doksenclub nog steeds niets over de mogelijkheden tot export, wat begon als veelbelovend qua inzet door de minister van HI&T, Ferdinand Welzijn.

OOK INTERESSANT
Eerste verdachten rellen 17 februari gedagvaard

Trinidad blijft tot op het heden op zijn standpunt staan, dat Suriname nog niet op de lijst van veilige landen staat voor de import van vlees uit Suriname. Dit excuus hebben zij volgens van den Bergh al 18 maanden.

Guyana blijft zeggen dat zij nog niet officieel van de COTED – notulen op de hoogte zijn gebracht, dit terwijl de Chief Veterinary Officer van Guyana aanwezig was bij de CVO – meeting waarin dit werd besproken. “Erger nog de competente autoriteiten van Guyana maakten deel uit van het inspectieteam CAHFSA welke in opdracht van CARICOM de farm heeft geïnspecteerd”.

Barbados wil de aanvraag voor import ook nog niet behandelen, of zegt “we zijn er mee bezig. Dit duurt volgens van den Bergh al maanden.(GFC)