fbpx
Facebook Pagelike Widget

Exponenten bedrijfsleven doneren aan zorgpersoneel AZP

GFC NIEUWS- Vanwege het extra gevaar en de enorme druk op het zorgpersoneel van het Academisch Ziekenhuis Paramarobo (AZP) ten gevolge van Covid- 19 hebben enkele bedrijven en de minister van LVV de handen in elkaar geslagen.

Tijdens een meeting vandaag tussen minister Rabin Parmessar van LVV, een afvaardiging van de Vereniging van Groente Exporteurs (VEAPS), de Melkcentrale en een vertegenwoordiger van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), is besloten om 500 pakketten bestaande uit, groenten en fruit, rijst en melk beschikbaar te stellen voor het personeel van het ziekenhuis.

Na deze actie zal er morgen, dinsdag, een evaluatie worden gepleegd met diverse leveranciers, de Nationale Ziekenhuis Raad, NZR, en Sociale Zaken om na te gaan hoe de overige ziekenhuizen en zorginstanties, in een roulatie systeem en structureel, in aanmerking kunnen komen om het pakket te kopen.

Ook zal worden bekeken hoe LVV nog meer kan inspelen op de noden van de ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

“We stellen het zeer op prijs dat aan ons wordt gedacht. Deze donatie is zeer welkom en bedanken een ieder die een bijdrage heeft geleverd,” zei de vertegenwoordiger van het Academisch Ziekenhuis.

“De wereld is in de ban van de uitbraak van het COVID-19 virus. Samen moeten we nagaan waar we elkaar kunnen helpen. Dit virus maakt geen onderscheid in geslacht, geloof, politieke kleur of etniciteit. We gaan dus helpen waar we dat kunnen”, gaf de LVV-minister aan.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…