Exponenten bedrijfsleven doneren aan zorgpersoneel AZP

GFC NIEUWS- Vanwege het extra gevaar en de enorme druk op het zorgpersoneel van het Academisch Ziekenhuis Paramarobo (AZP) ten gevolge van Covid- 19 hebben enkele bedrijven en de minister van LVV de handen in elkaar geslagen.
Tijdens een meeting vandaag tussen minister Rabin Parmessar van LVV, een afvaardiging van de Vereniging van Groente Exporteurs (VEAPS), de Melkcentrale en een vertegenwoordiger van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), is besloten om 500 pakketten bestaande uit, groenten en fruit, rijst en melk beschikbaar te stellen voor het personeel van het ziekenhuis.
Na deze actie zal er morgen, dinsdag, een evaluatie worden gepleegd met diverse leveranciers, de Nationale Ziekenhuis Raad, NZR, en Sociale Zaken om na te gaan hoe de overige ziekenhuizen en zorginstanties, in een roulatie systeem en structureel, in aanmerking kunnen komen om het pakket te kopen.
Ook zal worden bekeken hoe LVV nog meer kan inspelen op de noden van de ziekenhuizen en andere zorginstellingen.
“We stellen het zeer op prijs dat aan ons wordt gedacht. Deze donatie is zeer welkom en bedanken een ieder die een bijdrage heeft geleverd,” zei de vertegenwoordiger van het Academisch Ziekenhuis.
“De wereld is in de ban van de uitbraak van het COVID-19 virus. Samen moeten we nagaan waar we elkaar kunnen helpen. Dit virus maakt geen onderscheid in geslacht, geloof, politieke kleur of etniciteit. We gaan dus helpen waar we dat kunnen”, gaf de LVV-minister aan.

Overige berichten