fbpx

Exploratiehouder bedreigt Brazilianen die illegaal aan goudwinning doen

GFC NIEUWS- De 49-jarige Eric S. is op 3 november door de recherche van regio Oost aangehouden voor bedreiging en afpersing.
Eric kreeg van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen in het Zuidoosten van Suriname en wel het Anapaikegebied een stuk domeingrond met als toestemming exploratiewerkzaamheden hierop te verrichten.
Tijdens zijn onderzoeking naar delfstoffen, kwam hij andere personen van Braziliaanse komaf tegen die aan goudwinning doen in dat gebied. Eric hield de groep Brazilianen voor dat hij toestemming heeft om te werken in het gebied en dat de vreemdelingen geen werkzaamheden meer mochten verrichten in dat gebied.
De Brazilianen die toch aan goudwinning wilden doen, mochten dit tegen betaling of een deel van hun vondst afstaan aan Eric. De vreemdelingen die hieraan geen gevolg gaven, werden bedreigd of maakte hij hun machines onbruikbaar.
De benadeelden deden aangifte tegen Eric. De eerste aangifte is op 15 oktober gedaan. De verdachte is meermalen door de politie opgeroepen, maar meldde zich niet aan.
Via zijn advocaat werd de verdachten Eric op 3 november wederom opgeroepen door de politie. Eric aanmeldde zich aan en werd hij terstond aangehouden.
Hij is voor afpersing en bedreiging ingesloten.

BEKIJK OOK
62-jarige arrestant overleden in cellenhuis