fbpx
Exploratiehouder bedreigt Brazilianen die illegaal aan goudwinning doen

GFC NIEUWS- De 49-jarige Eric S. is op 3 november door de recherche van regio Oost aangehouden voor bedreiging en afpersing.

Eric kreeg van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen in het Zuidoosten van Suriname en wel het Anapaikegebied een stuk domeingrond met als toestemming exploratiewerkzaamheden hierop te verrichten.

Tijdens zijn onderzoeking naar delfstoffen, kwam hij andere personen van Braziliaanse komaf tegen die aan goudwinning doen in dat gebied. Eric hield de groep Brazilianen voor dat hij toestemming heeft om te werken in het gebied en dat de vreemdelingen geen werkzaamheden meer mochten verrichten in dat gebied.

De Brazilianen die toch aan goudwinning wilden doen, mochten dit tegen betaling of een deel van hun vondst afstaan aan Eric. De vreemdelingen die hieraan geen gevolg gaven, werden bedreigd of maakte hij hun machines onbruikbaar.

De benadeelden deden aangifte tegen Eric. De eerste aangifte is op 15 oktober gedaan. De verdachte is meermalen door de politie opgeroepen, maar meldde zich niet aan.

Via zijn advocaat werd de verdachten Eric op 3 november wederom opgeroepen door de politie. Eric aanmeldde zich aan en werd hij terstond aangehouden.

Hij is voor afpersing en bedreiging ingesloten.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.