Expert: 'wij zijn in 2017 al door buitenaardse wezens bezocht en er komen meer'

GFC NIEUWSREDACTIE- Een object dat recentelijk door ons zonnestelsel zoefde, was geen ruimterots, maar een stuk buitenaardse technologie.

Dat beweert de gerenommeerde Harvard-professor Avi Loeb in een boek dat op 26 januari uitkomt, schrijft de Daily Star.

Het object kwam uit de richting van Wega, een ster op 25 lichtjaar afstand, en werd in 2017 ontdekt. Op 7 oktober dat jaar schoot het langs de aarde, om vervolgens met bijna 100.000 kilometer per uur richting het sterrenbeeld Pegasus te verdwijnen.

Het ruimteobject kreeg de naam Oumuamua, wat Hawaiiaans is voor ‘verkenner’. Het betrof het eerste interstellaire object dat ooit in ons zonnestelsel is ontdekt.

In eerste instantie dachten wetenschappers dat het een doodgewone komeet was. Professor Loeb had een andere theorie: het was geen komeet, maar een afgedankt stuk schroot van een buitenaardse beschaving.

Loeb kwam tot deze conclusie omdat het object een aantal ongewone eigenschappen heeft. Het veranderde in helderheid, zag eruit als een sigaar en was ongewoon helder. “We hebben nog nooit een ruimtelichaam ontdekt dat er zo uitzag.” De professor kwam ook tot de ontdekking dat het object werd ‘voortgedreven door een bepaalde kracht’.

De kans dat Oumuamua een willekeurige komeet was, is volgens professor Loeb één op een biljard. Hij zegt dat het object in werkelijkheid de vorm heeft van een schijf. Het zou kunnen gaan om een lichtzeil, een onderdeel van een ruimtevaartuig zonder eigen aandrijving.

Loeb vermoedt dat het een stuk ‘ruimteafval’ is dat lang geleden door een beschaving is gebruikt om te navigeren in de ruimte.

Foto: Dino Reichmuth

Overige berichten