Expert: vrouwen moeten niet in de douche urineren want het schaadt de intieme gezondheid

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Het ontsnappen van urine tijdens slaapkamerpret komt vaak voor en kan diverse redenen hebben, zegt een deskundige.

Onder andere het plassen tijdens het douchen kan hier de oorzaak van zijn, vertelt de Amerikaanse Dr. Alicia Jeffrey-Thomas in een video verder in dit bericht. 

De bekende Britse bekkenbodemfysiotherapeut Amanda Savage zegt dat vrouwen vaak in de war raken indien ze urine lekken tijdens het bedrijven van de liefde omdat het kan worden aangezien voor ejaculaat.

“Indien je wilt weten of de afscheiding urine is kun je nagaan of het een geur heeft”, vervolgt de specialist en meldt ook dat het ejaculaat van een ‘gezonde vrouw’ geurloos is.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Overmatig gebruik smartphones door ouders kan ontwikkeling peuters schaden en verstrekkende gevolgen hebben

Verder zou urineverlies in combinatie met zwakke bekkenbodemspieren, urine-inconitentie veroorzaken.

“Stressincontinentie is echter wat anders en is van invloed wanneer er druk op je blaas wordt uitgeoefend door bijvoorbeeld lachen en hoesten, of geslachtsgemeenschap.”

Zwakke bekkenbodemspieren kunnen worden verbetert door het doen van oefeningen genaamd kegels. De bekkenbodemspier vind je als je gaat zitten en doet alsof je moet plassen en je plas inhoudt.

 

@scrambledjam

We are the sum of our actions. Little habits can have huge consequences down the line. #LearnOnTikTok #TikTokPartner #bladderretraining

♬ Bad Habits – Ed Sheeran