Exitscreening personen in quarantaine nu persoonlijk

GFC NIEUWS- 127 personen zijn nu in thuisquarantaine en 179 in overheidsquarantaine.

De test bij mensen uit quarantaine zal niet langer telefonisch gebeuren. Het team van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) zal persoonlijk langslopen om te oordelen als de persoon na 14 dagen uit quarantaine mag. Deze screening gebeurt op de 15e dag van de quarantaine.

Tijdens de quarantaine zijn er verschillende momenten waarop de persoon zowel telefonisch als fysiek wordt gescreend. Mocht iemand tijdens quarantaine positief worden getest, dan wordt die in isolatie geplaatst. Het BOG gaat dan na met wie zo iemand allemaal in contact is geweest tot drie dagen voor de test.

Binnen 3 dagen wordt er contact gemaakt met de personen in thuisquarantaine door het medisch team. Als dat niet gebeurt, mogen de personen zelf bellen, werd aangehaald op de persconferentie.

Vanaf vandaag zal de exit screening persoonlijk geschieden. Vanuit het ministerie van volksgezondheid wordt er geen schriftelijke verklaring meegegeven. Er wordt wel een brief ondertekend door de personen die in quarantaine waren, waarvan zij een foto mogen maken.

Overige berichten