fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Examenresultaten VOS landelijk gemiddeld

De examenresultaten voor het schooljaar 2017-2018 op de VOS-scholen zijn gemiddeld. Vermeldenswaard is dat de resultaten van het Voortgezet Wetenschappelijk Onderwijs dit jaar, zonder de resultaten van de herexamen kandidaten, al hoger ligt dan vorig schooljaar.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur noteert een stijging van 11%. Van het schooljaar 2017-2018 is 65% van de vwo-examenkandidaten direct geslaagd, terwijl het slagingspercentage vorig jaar 54% bedroeg.

Het percentage van het HAVO (Hoger Algemeen Vormend Onderwijs) blijft onveranderd in vergelijking met het schooljaar 2016-2017. In beide leerjaren slaagden 44% van de kandidaten meteen.

De Scholengemeenschap Sanathan Dharm noteert voor dit jaar het hoogste percentage direct geslaagden en wel 66%, gevolgd door de Scholengemeenschap Nickerie met 54%.

Op de derde positie staat het Henri Dahlberg college met een slagingspercentage van 52%. Vorig jaar had het Scholengemeenschap Maho het hoogst aantal direct geslaagden namelijk 59%, gevolgd door de Scholengemeenschap Nickerie met 52% en de Henri Hassankhan Scholengemeenschap met 50%. Met de resultaten van de herexamen kandidaten zullen de resultaten verwachtbaar hoger komen te staan.

OOK INTERESSANT
Himmat, Vertraco Shipping en OHM doneren hulpgoederen met 150 jaar Hindustaanse Immigratie

Op de Pedagogische Instituten is van de 349 kandidaten, 50% direct geslaagd. Het beste resultaat werd behaald op het Pedagogisch Instituut Nickerie, waar 70% van de kandidaten meteen de eindstreep behaalden. Op het Albert Cameron Instituut slaagden slechts 38% van de leerlingen meteen.

IMEAO telde zowel voor de avond- als de dagopleiding 108 examenkandidaten. Hiervan zijn 49 direct geslaagd. Voor de avondopleiding betekent dit een percentage van 35% direct geslaagden en voor de dagopleiding 70%.

Het Arthur A. Hoogendoorn Atheneum (AAHA) heeft het meest aantal geslaagden op VWO-niveau, 91% is direct geslaagd, gevolgd door de Scholengemeenschap Nickerie met 90% geslaagden. Het E.P. Meyer Lyceum met 71% geslaagden.

Vorig jaar had het AAHA ook al het hoogste percentage namelijk 89%, gevolgd door de Scholengemeenschap Tammanredjo met 67% en het J. C. de Miranda Lyceum haalde 63% direct geslaagden.(GFC)