fbpx

Ex-werknemer McDonald’s onthult geheimen fastfoodketen

GFC NIEUWS- Voormalig werknemer Michael Ryan heeft een paar geheimen van McDonald’s gedeeld op TikTok, onder meer de waarheid achter de kipsalades en waarom de Coca Cola lekkerder smaakt dan elders.

Michael uit de VS, die op TikTok bekend staat als @evilglitterqueen, reageerde op het verzoek van een medegebruiker aan werknemers van grotere bedrijven om geheimen over hun werk te delen.

In een video die meer dan 11.000 keer op het platform is bekeken, legde de ex-medewerker van Mc Donald’s uit waarom de rietjes zo lang zijn. Michael zei: “Ik werkte bij McDonald’s en ik heb zoveel geleerd. Je denkt dat het gewoon fastfood en s *** is, maar er zit zoveel wetenschap achter.

Je rietje bij McDonald’s is bijvoorbeeld langer – weet je waarom het langer is? Omdat het meer koolzuur op je tong laat komen en daardoor de frisdrank beter smaakt. Daarom is het beter bij McDonald’s.”

BEKIJK OOK
Kunstenares Kit-Ling: “we moeten Suriname gaan branden met Ala kondre”

Hij beweerde ook dat de fastfoodketen Coca-Cola de opdracht gaf om een speciale siroop te maken met meer suiker en smaak. Hun gegrilde kip wordt ingespoten met een zoutwatermengsel om het vochtig maar ook smaakvol te houden, schrijft Mirror.

McDonald’s heeft de redenering achter zijn langere en bredere rietjes op zijn website bevestigd en ook uitgelegd dat de reden dat het zo lekker smaakt, is dat de Coca-Cola-siroop voorgekoeld is voordat hij in de fonteindispensers komt en de verhouding van siroop strategisch is ingesteld.

Foto: Unsplash