Ex-werknemer ingesloten voor oplichting en verduistering

Arief G., die werkzaam was bij een autoverhuurbedrijf, is door de politie aangehouden voor oplichting en verduistering. Hij heeft enkele Nederlandse klanten opgelicht.

De man is ongeveer een jaar terug vanwege ontoelaatbare handelingen door zijn werkgever ontslagen. Enkele klanten die nog niet op de hoogte waren van zijn ontslag, maakten in de afgelopen periode contact met hem voor het huren van auto’s.

Deze Nederlandse klanten moesten via Western Union €100,- als borgsom per auto overmaken voor Arief. Hij beloofde de klanten dat de auto’s op dezelfde dag van hun aankomst in Suriname zouden worden afgeleverd, hetgeen niet geschiedde. Daarnaast verzon hij steeds weer een leugen wanneer de klanten naar die auto’s vroegen. Deze klanten stapten vervolgens naar de politie en deden aangifte tegen Arief.

Deze verdachte is eveneens verslaafd aan gokspelen en heeft een vrouw opgelicht van een geldbedrag groot SRD 700,-. Hij hield de benadeelde voor dat hij contacten heeft bij de overheid en het kon bewerkstelligen dat zij een woning te Richelieu zou krijgen.

Na een ingesteld onderzoek werd Arief aangehouden en ingesloten. Na de gelden terug te hebben betaald aan de benadeelden is hij na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld.

Zij die denken slachtoffer te zijn geweest van de praktijken van Arief kunnen alsnog aangifte doen bij de politie van Meerzorg.(GFC)

Overige berichten