fbpx

Ex-vp Adhin ontkracht verkoop kogelvrije Land Cruisers

GFC NIEUWS- Ex-vicepresident Ashwin Adhin ontkent dat hij twee kogelvrije Land Cruisers die de staat in 2019 heeft aangeschaft, heeft verkocht.

Volgens Adhin is het medium bezig met riooljournalistiek.

Het avondblad De West schrijft dat de regering vorig jaar Toyota Land Cruisers heeft aangeschaft ten behoeve van de regering Bouterse. “Een paar van deze voertuigen werd ingezet om kopstukken van de toenmalige regering, waaronder de president en vicepresident, in alle veiligheid te kunnen vervoeren. Een aantal van deze Land Cruisers werd voorzien van een kogelvrije uitrusting en had hierdoor een aanschafwaarde van USD 180.000 per stuk. Naar wij vernemen heeft de ex-vicepresident Ashwin Adhin, twee van deze Land Cruisers (kentekenplaten: PK 6694 en PK 6695) niet ingeleverd, maar ze laten overschrijven naar NV ZETA engineering & Construction, gevestigd aan de Henri Fernandesweg 72 te Paramaribo,” schrijft het avondblad.

Ook zou Adhin vier andere voertuigen hebben overgedragen en of verkocht aan een NV.

Adhin reageert als volgt hierop: “ Als gewezen vicepresident heb ik mijn 2 dienstwagens binnen de wettelijke bepalingen en procedures gekocht! Dat recht is ook tot uitvoering gebracht middels een Presidentiële resolutie. Punt uit.”

“Alle andere genoemde zaken zoals het noemen van familie, bedrijven of voertuigen van andere personen, alsof er een link zou zijn met mijn persoon, is below the belt en onwaar.”

“Artikel is lost-vast, rommel en laster,” aldus Adhin.