fbpx

Ex-vp Adhin in staat van beschuldiging gesteld door DNA

GFC NIEUWS- De Nationale Assemblee (DNA) heeft ex-vicepresident Ashwin Adhin in staat van beschuldiging gesteld.
De vordering werd aangenomen met 31 stemmen voor en 15 tegen. Het Openbaar Ministerie heeft hiermee van DNA toestemming gekregen om de gewezen vp te vervolgen.
Het parlement heeft op 26 november de vordering van procureur-generaal Roy Baidjnath Panday ontvangen betreffende vernieling van apparatuur van de staat. Vervolgens werd Adhin deze week gehoord door een commissie van DNA.
De zaak werd vandaag eerst in huishoudelijke vergadering en daarna in het openbaar behandeld. Diverse fractieleiders en parlementariërs kwamen aan het woord en motiveerden waarom wel of niet ingestemd moest worden met de vordering van de pg. Ook Adhin kwam aan het woord en somde op waarom de vordering afgewezen zou moeten worden.
De NDP meent dat er hier sprake is van een politieke vervolging. Coalitieleden zijn echter van mening van de DNA geen rechtszaal is en dat het Openbaar Ministerie alle ruimte moet krijgen om haar werk te doen. Bovendien heeft de ex-vp, die aangeeft geloof te hebben in de rechterlijke macht, niets te vrezen als hij onschuldig is.
De coalitiefractie, inclusief de ABOP en PL, stemden voor de vordering, terwijl de fractie van de NDP tegenstemde en de BEP-fractie voor de stemming de zaal verliet.

BEKIJK OOK
Cultuur start ‘Pé wé go festival of freedom’