fbpx

Ex-regeringstopper Japan steekt zoon dood

Een gewezen viceminister van Landbouw in Japan heeft zijn 44-jarige zoon zaterdag doodgestoken.

De 76-jarige Hideaki Kumazawa zou zijn zoon thuis in hun woning in Tokio hebben doodgestoken uit voorzorg, zegt hij. De vader vreesde dat zijn zoon, die een zeer teruggetrokken bestaan leidde, op een bepaald moment een gevaar zou worden voor anderen en verwijst daarbij naar de aanslag bij een bushalte vorige week dinsdag in Kawasaki, een stad in Tokio.

Bij de aanslag van dinsdag werd een aantal schoolkinderen neergestoken door een Japanse man op middelbare leeftijd. Twee personen overleefden de aanslag niet, terwijl 17 anderen, voornamelijk jonge meisjes, gewond raakten.

De dader, meer bekend als “hikikomori”, is een gefrustreerde kluizenaar. In Japan zijn er ongeveer 610.000 van deze teruggetrokken figuren, meldt de Japanse overheid.

De zoon van Kumazawa woont sinds een maand weer thuis en zorgde steeds voor problemen. Zijn ouders werden door hem behalve verbaal ook fysiek mishandeld.

Directe aanleiding zaterdag voor de steekpartij was een ruzie met zijn vader over geluidsoverlast tijdens een schoolevenement dichtbij de woning.

Naar meer berichten...