fbpx
Ex- president Venetiaan ontkent invloed te hebben gehad op 8 december strafproces

GFC NIEUWS- De voormalige president van Suriname, Drs. Runaldo Ronald Venetiaan, ontkent enige betrokkenheid te hebben gehad bij het verloop van het 8 december strafproces.

Hij reageert op een passage in een ingezonden stuk op onze nieuwssite van auteur R.Pinas, die suggereerde dat de ex- president doelbewust bezig is geweest de rechtszaak aangaande de decembermoorden te traineren in het belang van de samenlevingsrust.

Venetiaan laat zaterdag het volgende aan GFC Nieuws weten: “Ik ben werkelijk stomverbaasd te lezen, dat ik iets te maken zou hebben gehad met het traineren van het 8 december proces. Zowel schrijver R. Pinas als U, geachte redactie, weet maar al te goed, dat de President van de Republiek Suriname geen rol heeft in de vervolging en berechting van verdachten. Dat zijn in ons land bevoegdheden van de Rechterlijke Macht, i.c. de Procureur Generaal en het Hof van Justitie.”

Een jurist zegt aan GFC Nieuws dat de Rechterlijke Macht gescheiden is van de Politieke Macht en Venetiaan als president, officieel geen enkele invloed zou kunnen uitoefenen op het strafproces. De oud- president wordt volgens hem onterecht door de schrijver ervan beschuldigd het strafproces te hebben vertraagd of beïnvloed.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.