fbpx

Ex- president Venetiaan ontkent invloed te hebben gehad op 8 december strafproces

GFC NIEUWS- De voormalige president van Suriname, Drs. Runaldo Ronald Venetiaan, ontkent enige betrokkenheid te hebben gehad bij het verloop van het 8 december strafproces.

Hij reageert op een passage in een ingezonden stuk op onze nieuwssite van auteur R.Pinas, die suggereerde dat de ex- president doelbewust bezig is geweest de rechtszaak aangaande de decembermoorden te traineren in het belang van de samenlevingsrust.

Venetiaan laat zaterdag het volgende aan GFC Nieuws weten: “Ik ben werkelijk stomverbaasd te lezen, dat ik iets te maken zou hebben gehad met het traineren van het 8 december proces. Zowel schrijver R. Pinas als U, geachte redactie, weet maar al te goed, dat de President van de Republiek Suriname geen rol heeft in de vervolging en berechting van verdachten. Dat zijn in ons land bevoegdheden van de Rechterlijke Macht, i.c. de Procureur Generaal en het Hof van Justitie.”

BEKIJK OOK  Begrotingstekort van SRD 5.7 miljard nog steeds onverantwoord hoog

Een jurist zegt aan GFC Nieuws dat de Rechterlijke Macht gescheiden is van de Politieke Macht en Venetiaan als president, officieel geen enkele invloed zou kunnen uitoefenen op het strafproces. De oud- president wordt volgens hem onterecht door de schrijver ervan beschuldigd het strafproces te hebben vertraagd of beïnvloed.