fbpx

Ex- president van Suriname Desi Bouterse moet dit jaar nog achter de tralies van Rutte en Biden?

INGEZONDEN- Deze week zijn er steeds meer geluiden in de Surinaamse wandelgangen.

Meerdere politici hebben in privéverband laten doorschemeren dat de Nederlandse premier Mark Rutte en de Amerikaanse president Joe Biden graag zien dat ex- president van Suriname Desi Bouterse dit jaar nog begint aan het uitzitten van de celstraf die hem is opgelegd.

Volgens ingewijden hebben beide wereldleiders aan president Chan Santokhi kenbaar gemaakt dat ze verheugd zouden zijn wanneer dat moment aanbreekt.

Of deze informatie juist is, is moeilijk na te gaan. Het is ons staatshoofd dat er het fijne van zou moeten weten en uiteraard de mensen dichtbij hem.

Dat deze gevoelige inlichtingen uitlekken en politici hun mond voorbij praten is niet ongewoon in Suriname. In onze kleine gemeenschap worden geheimen snel openbaar en gaan als een lopend vuurtje.

Of het nu wel of niet waar is, om Desi Bouterse achter slot en grendel te plaatsen is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben benieuwd wie binnen het KPS of NL de durf heeft om de populaire politicus op te halen.

OOK INTERESSANT
Bestuursdienst en politie: Waarom verwijderen jullie eerlijke hosselaars langs de straten?

BOUTERSE GAAT DE CEL NIET IN

Het is op basis van de status van Bouterse en de enorme aanhang die hij heeft zeer onaannemelijk dat hij uiteindelijk in Santo Boma of in welke andere gevangenis dan ook wordt opgesloten. Dat gaat echt niet gebeuren!

De onrust die daardoor in Suriname zou ontstaan zal waarschijnlijk tientallen keren erger zijn in vergelijking met 17 februari. Een immense chaos die de regering Santokhi- Brunswijk echt niet kan gebruiken.

Biden en Rutte mogen zoveel wensen, maar uiteindelijk zitten wij hier in Suriname opgescheept met de grote ellende die een eventuele opsluiting met zich kan meebrengen.

Het is de verwachting dat er tenslotte een  escapemodule zal worden gevonden waarbij Bouterse niet wordt opgesloten en anderzijds Santokhi ook geen gezichtsverlies lijdt.

Het opsluiten van Bouterse kan uiteindelijk zeer dramatische gevolgen hebben voor Suriname.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud