Ex- minister Suriname die geen aandacht meer krijgt van vrouwen heeft gelijk: veel gelukszoekers in SU

INGEZONDEN- Hij krijgt helemaal geen aandacht meer van vrouwen en mannen en moet nu zelf zijn boodschappen doen op de markt.

Vorige maand kwam ik hem tegen bij de Saoenah markt in Noord en voerde een kort gesprek met hem.

Uit zijn manier van praten en klagen kon ik opmaken dat hij niet echt gelukkig is met zijn huidige leef- en statusniveau.

BEKIJK OOK: NIEUWE FORMULE OM MAKKELIJK EN SNEL AF TE SLANKEN

Geen mens in Suriname die nog lijkt op te kijken tegen deze eens zo populaire welbespraakte minister die vaak op de radio te horen en op de tv te zien was .

Deze toentertijd populaire politicus, zijn naam zal ik om privacyredenen niet prijsgeven, werd in de periode waarin hij “macht” had door velen met respect behandeld.

En terecht, want hij is mijns inziens een van de weinigen met een goed ontwikkelingsniveau en was geschikt voor deze functie.

Tijdens onze ontmoeting deed hij erg opvallende uitspraken waarmee hij de spijker op zijn kop sloeg.

“Als je niet meer in het machtscentrum zit belt niemand je meer op en krijg je ook geen uitnodigingen meer van meisjes. Mijn telefoon rinkelt niet of nauwelijks nog”.

“Alle opportunisten lijken van de aardboden te zijn verdwenen, vooral de zogenaamde vriendinnen, ze hebben mij niet meer nodig en zijn me vergeten”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotentie, hoge bloeddruk en de link met het gebruik van mondwaters en tandpast

“Alleen de echte vrienden nemen zo af en toe nog contact met me op”, vertelde hij me.

Deze voormalige minister heeft groot gelijk.

Vrijwel een ieder in Suriname is erg opportunistisch ingesteld en weet goed te slijmen als ze je ergens voor nodig hebben.

Als je minister bent of een andere hoge functie hebt krijg je plotseling een heleboel “vrienden en vriendinnen” op je dak die je hielen likken, je de hele dag door bellen, je uitnodigen voor etentjes en feesten, kortom de indruk willen wekken dat ze het goed met je menen.

Het moment dat je machtspositie komt weg te vallen kun je er echter op rekenen dat deze gelukszoekers als sneeuw voor de zon zijn verdwenen, want je kunt niets meer voor ze betekenen. Er valt geen voordeel meer uit je te halen.

De les die hieruit geleerd kan worden: echte vriendinnen en vrienden, de mensen die oprechte intenties hebben, zijn vaak maar op 1 hand te tellen.

De rest is onderdeel van een grote façade.

R. Pinas

Foto ter illustratie.

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]