fbpx

Ex-minister Hoefdraad wordt nu officieel gezocht (update)

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft vandaag officieel namens de procureur-generaal het opsporings-, aanhoudings-, en voorgeleidingsverzoek tegen ex-minister Gillmore Hoefdraad gelast.
Hieronder het opsporingsverzoek:
De procureur-generaal bij het Hof van Justitie in Suriname verzoekt, gelast de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van de verdachte met de volgende personalia:
———————— HOEFDRAAD, GILLMORE ANDRE——————————–
Geboren op 17 december 1962 te Paramaribo ,laatst gewoond hebbende aan de Eusieweg nummer 40 te Paramaribo.
HOEFDRAAD, GILLMORE ANDRE, voornoemd wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan Overtreding Anti Corruptiewet; Overtreding van de Bankwet; Overtreding wet Moneylaundring; Ambtsverduistering en Oplichting zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van strafrecht.
S I G N A L E M E N T
GESLACHT……………………………………………MANNELIJK
ETNICITEIT…………………………………………..CREOOL
HUIDSKLEUR………………………………BRUIN
HAARDRACHT…………………………….KROES
POSTUUR……………………………………GEZET
LENGTE………………………………………1.75M
Eenieder die informatie kan verstrekken over de verblijfplaats van deze verdachte wordt verzocht om contact te maken met de Afdeling Fraude op de telefoonnummers 08963827; 08563597, de Command Center op 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.
Intussen heeft Hoefdraad een kort geding aangespannen tegen de staat Suriname, DNA en het Openbaar Ministerie (OM). Zijn advocaten voeren aan dat het niet horen van een politieke ambtsdrager in strijd zou zijn met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur en levert een onrechtmatig handelen op van staatsorgaan. Door hem niet te horen is het besluit van DNA nietig en mag het dus niet in stand blijven.

BEKIJK OOK
LVV-minister Sewdien installeert Raad van Overleg voor Zeevisserij