fbpx
Ex-militairen staan stil bij Dag van Nationale Rouw

GFC NIEUWS- Een groep ex-militairen onder leiding van Waldo Jameson heeft gemeend om de ‘Dag van Nationale Rouw’ op 30 juni niet zomaar voorbij te laten gaan.

Ze hebben een bloemstuk gelegd bij het monument van Gevallenen en Slachtoffers van Politiek Geweld te Waterkant, ter nagedachtenis van alle Surinamers die ons zijn ontvallen tijdens het Binnenlands Oorlog in de periode 1986 tot 1992.

Door het Comite Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld was aangegeven dat door de coronacrisis dit jaar de Dag van Nationale Rouw niet door zal gaan. Het Comité hoopt volgend jaar haar activiteiten op de normale gepaste manier te houden.

In 2016 werd de Dag van Nationale Rouw afgekondigd ter herdenking van alle slachtoffers van politiek geweld. De regering Bouterse is van mening dat zowel de slachtoffers van de op 8 december 1982 gepleegde politieke moorden, als de slachtoffers van oorlogsmisdaden gepleegd na 1986 tijdens de Binnenlandse Oorlog, gezamenlijk slachtoffers van politiek geweld zijn.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.