fbpx
Ex-daklozen en ex-verslaafden maken speeltoestellen voor kinderhuis Tamara

Van 20 februari tot 3 maart vervaardigde I Recycle I (II) een speeltuin met ex-daklozen en ex-verslaafden. Dit tweede project van I Recycle I is gefinancierd door de organisatoren1 van het Koningsdagfeest 2016 en diverse sponsoren2 daarvan.

I recycle I is een initiatief van de Nederlandse ambassade, dat zich richt op het vervagen van de stigmatisering van ex-daklozen en ex-verslaafden in de maatschappij. Vorig jaar lanceerde I Recycle I speeltoestellen en functionele kunstobjecten van recycled materiaal onder begeleiding van lokale en internationale kunstenaars.

(Ex) daklozen en (ex) verslaafden ontbreekt het vaak aan acceptatie, respect en integratie in de samenleving. Om dit stigma te vervagen heeft de Nederlandse Ambassade dit project geïnitieerd.

Het is van belang dat het gevoel van eigenwaarde onder de deelnemers een boost krijgt en inzien dat kundigheid in het gebruik van recycled materiaal geld kan opleveren. Hergebruik van afvalmateriaal is ook beter voor het milieu en draagt bij aan een schone omgeving.

Tijdens I Recycle I (II) wordt er een speeltuin vervaardigd met recycled materiaal en een muurschildering voor kinderhuis TAMARA te Flora.

Dit wordt wederom gedaan door ex-daklozen en ex-verslaafden van Stichting RiKa (Re-integratie Kansarmen) onder begeleiding van André Sontosoemarto (beeldend kunstenaar) en Perry Wouter (bouwkundige met een twist).

Kindertehuis TAMARA streeft naar ‘Herstel van het gewone leven’ voor de aan haar toevertrouwde kinderen en tracht binnen haar mogelijkheden een omgeving te scheppen waarin het kind geborgenheid, veiligheid, zorg en liefde kan ervaren.(GFC)

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…