fbpx

Ex-brandweerman en 14-jarige aangehouden voor afpersing

De recherche van regio Oost heeft een zaak in onderzoek waarbij op zaterdag 7 juli twee verdachten: de 23-jarige ex-brandweerman Jonathan M. en zijn 14-jarige zwager S.S. zijn aangehouden. Dit tweetal wordt ervan verdacht op die bewuste zaterdag een winkelier te Mariënburg afgeperst te hebben.

Volgens verklaring van de winkelier heeft hij op die dag een pak sigaretten aan de minderjarige S.S. verkocht. Enkele minuten later stapte Jonathan, gestoken in een brandweeruniform, de supermarkt binnen en sprak de winkelier aan op het feit dat hij sigaretten aan minderjarigen verkoopt. Jonathan pakte zijn mobiele telefoontoestel en deed alsof hij de overtreding aan zijn meerdere rapporteerde.

Uit vrees bood de winkelier Jonathan SRD 150,- aan om de zaak te laten voor wat het was. Jonathan nam hiermee geen genoegen en eiste van de winkelier SRD 300,-. Niet lang nadat de winkelier het geld betaald had, besloot hij de politie in te schakelen.

BEKIJK OOK
AWJ en de stichting Groei en Welvaart Suriname tasten samenwerking af

Het politie-onderzoek heeft uitgewezen dat Jonathan een ex-brandweerman is. Na zijn ontslag heeft hij het brandweeruniform niet ingeleverd. Verder kwam aan het licht dat Jonathan zich op vrijdag 6 juli reeds had schuldig gemaakt aan afpersing en wel van een winkelier aan de Reebergweg te Tamanredjo. Bij die gelegenheid had Jonathan en zijn minderjarige zwager S.S. nagenoeg dezelfde werkwijze toegepast. Die winkelier gaf hem uit vrees SRD 750,- en zes sloffen sigaret.

Zowel Jonathan als zijn minderjarige zwager zijn in verzekering gesteld. Vanwege de jeugdige leeftijd van S.S. is hij ingesloten in het jeugdcellenhuis te Opa Doelie.(GFC)