fbpx

Evita Tjon A Ten bezorgt Suriname ‘Miss Top of The World Plus size’ titel

GFC NIEUWS- Het 33-jarige multimediatalent Evita Tjon A Ten heeft Suriname tijdens een van de grootste missverkiezingen voor plus size vrouwen waardig uitgedragen.

De Surinaams Nederlandse kunstenares, danseres en zangeres is op 9 november 2019 in Kiev, Ukraine uitgeroepen tot Miss Top Of The World Plus Size 2019.

“Ik dacht; heb ik goed gehoord? Toen werd het herhaald en ik dacht dat betekent dat ik mij heel vlug naar het podium moet begeven.”

Tjon A Ten heeft naast de hoofdprijs ook de prijs voor Miss Talent Top of The World 2019 in de wacht weten te slepen.

“Ik ben al tien jaar lang artiest en kunstenaar, dus ik had zoiets van de talentenprijs wil ik zeker naar huis brengen. Natuurlijk ga je om te winnen, maar met zulke grote landen. Ook met ruimere budgetten, had ik niet verwacht dat ik de kroon zou winnen. Ik moet er nog even van bijkomen. Ik ben dankbaar voor de titel die ik gewonnen heb, de titel die Suriname gewonnen heeft”, aldus Tjon A Ten.

De Miss Top of The World Plus Size 2019 voelt zich meer verbonden met de Surinaamse cultuur dan de Hollandse, dat komt volgens haar door de manier waarop zij is opgevoed. Zij is woonachtig in Nederland. In haar kleding kwam gedurende het contest de Surinaamse cultuur duidelijk tot uiting.

Tjon A Ten zegt dankbaar te zijn voor deze overwinning en ook de warme reacties, vooral die uit Suriname. Zij heeft ervoor gekozen Suriname en de natuur tijdens haar videoboodschap uit te dragen. Ze vindt het belangrijk om als miss een ambassadrice te zijn voor het land waar ze is geboren.

“Aangezien ik zo gemengd ben, Ik heb Hindoestaans, Creools, Chinees en Libanees bloed in me, ben ik ook Suriname.” Zo beargumenteert zij haar keus om met het filmpje mensen te inspireren om Suriname te bezoeken.

BEKIJK OOK
President Santokhi ontvangt proefschrift over Saramacaanse traditionele geneeskunde

“Het is een land waar je naar toe moet, omdat het zoveel prachtige natuur heeft, omdat het zoveel verschillende type mensen en lekker eten heeft. Het grootste gedeelte van het land is tropisch bos.

“Suriname functioneert daardoor ook als de longen van de wereld. Wil je ervoor zorgen dat iedereen nog fijn kan ademen, dan moet je ervoor zorgen dat je er duurzaam mee omgaat.”

Zij promoot in haar video voor een duurzaam woon- en leefklimaat, alsook smart city building.

De komende periode zal zij genieten van alles dat op haar afkomt. Ze gaat meer vertellen over Suriname en haar verkiezing. Zij gaat sociale projecten uitvoeren, er staan optredens te wachten en haar kunstwerken.

“Zorg ervoor dat je je lekker voelt in je lijf. Wees trots op wie je bent. Leef vooral gezond. Let op je voeding. Wij staan er soms niet bij stil dat niet elke plus size vrouw ervoor kiest om zo te zijn.

“In mijn geval eet ik gewoon gezond, maar houd ik ook van lekker eten, heb ik heerlijke Surinaamse roots en heb ik vooraan in de rij gestaan om billen te krijgen.

“Maar er zijn ook vrouwen die medicatie moeten gebruiken, die hen laat aankomen. Oordeel niet over andere mensen. Bekijk het gewoon op menselijk niveau. Is iemand aardig of is die dat niet”, aldus de oproep van Tjon A Ten aan zij die kritiek hebben op plus size vrouwen.