fbpx
Evaluatie diabetesproject in Suriname

In het kader van een goedgekeurd project voor Suriname: “Combatting diabetes in rural Suriname WDF16-1382 promoting acces to diabetes and foot care and prevention among indigenous people and vulnerable groups in remote areas of Suriname, dat loopt van januari 2018 tot 31 december 2020, is Line Bechmann vertegenwoordiger van de WDF voor een werkbezoek in Suriname.

De Stichting One Stop Shop voor Chronische ziekten (OSS), is een non-profit organisatie die zich sterk maakt voor de behandeling en begeleiding van personen die getroffen zijn door een niet-overdraagbare chronische aandoening, de NCD’s (non-communicable deseases)

De OSS is opgezet in 2012. Haar missie is het faciliteren van mensen met NCD’s, door middel van innovatieve medisch gerichte oplossingen.

De activiteiten van OSS zijn onderdeel van nationaal georganiseerde acties samen het ministerie van Volksgezondheid in het voorkomen van NCD’s en het geven van voorlichting op dit gebied.

In het bijzonder Diabetes-Mellitus of suikerziekte wordt hierbij belicht. Een gezonde levensstijl, gezonde voeding, bewegen, voldoende slapen, geen of minder alcohol gebruik en stoppen met roken zijn de voornaamste voorwaarden om dit probleem te verminderen.

De Wereld Diabetes Foundation (WDF) is als onafhankelijke en non-profit stichting opgericht. Nu 15 jaar verder is de WDF nog steeds een van de weinige financieringsmechanismen die zich richt op het voorkomen en behandelen van Diabetes in ontwikkelingslanden.

Tijdens het bezoek van Bechmann zal zij naast het evalueren van dit project, ook gesprekken voeren met e Medische Zending als partner in dit project, verder kennismaking bezoeken afleggen aan de minister van Volksgezondheid, de PAHO en samenwerkende organisaties. Tenslotte zullen er veldbezoeken worden afgelegd naar Ladoani en Brownsweg.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.