fbpx
Europese gezondheidsexpert: meeste lotions helpen niet bij haaruitval

De meeste lotions werken niet of nauwelijks bij haaruitval. Een uitzondering daarop is het door de Amerikaanse FDA goedgekeurde middel Minoxidil. Deze lotion is verkrijgbaar bij de apotheek. Dat zegt de Europese afslank- en gezondheidsexpert Jonathan Clarke via Skype aan GFC. Clarke heeft recentelijk tijdens een congres in Kopenhagen een uiteenzetting gegeven over de nieuwste natuurlijke methoden om haaruitval tegen te gaan.

Clarke die wereldwijd wordt gekwalificeerd als een autoriteit op het gebied van afslanken als ook modules om te verjongen en de gezondheid en het uiterlijk op natuurlijke wijze te verbeteren, gaf enkele interessante adviezen.

Enkele vragen en antwoorden.
Wat is de belangrijkste oorzaak van kaalheid of haaruitval bij jonge mannen?

Clarke: de meeste mannen hebben last van erfelijke kaalheid, Alopecia androgenetica. Deze wordt veroorzaakt door het hormoon DHT (dihydrotestosteron). De haarwortels en haarzakjes van deze mannen zijn gevoelig voor DHT. Het hormoon heeft bij deze groep een negatief effect op de haargroei. Uiteindelijk verzwakken de haarzakjes en ontstaat er een verkleining van de haarschacht.

Ik adviseer bij dergelijke klachten een speciale combinatie van gezonde en natuurlijke DHT-remmers. Met deze methode zie je veelal dat de haaruitval significant stopt en het haar na verloop van tijd weer redelijk normaal gaat groeien. De combinatie die ik adviseer is ook ideaal voor het haar van mannen dat steeds dunner wordt.

Vrouwen die last ondervinden van kaalheid of dun haar hebben ook veel baat bij uw aanpak. Hoe komt dat?

Clarke: Indien er geen sprake is van alopecia areata, zijn de resultaten veelal erg positief. In veel gevallen speelt een slechte doorbloeding van de hoofdhuid in combinatie met een tekort aan essentiële mineralen een sleutelrol. Vooral als vrouwen nog niet in de menopauze zijn. Maar ook bij vrouwen is overgevoeligheid voor DHT een belangrijke factor als het haar uitvalt of dunner wordt.

Soms zijn milieuverontreinigende stoffen en hypovitaminose in combinatie met een slechte doorbloeding als ook hormonale afwijkingen de boosdoeners. Voor vrouwen kies ik meestal een andere aanpak om de haargroei te optimaliseren.

Onder meer natuurlijke DHT-remmers, vitaminen en een speciale mixtuur van noodzakelijke mineralen.
Als de haaruitval wordt veroorzaakt door stress, medicijnen, roken of een traag werkende schildklier wordt er uiteraard gekozen voor een andere behandelstrategie.

Lees meer over de afslank- en gezondheidsexpert Jonathan Clarke op www.jonathanclarke.nl

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…