Europese en Amerikaanse luchtvaartautoriteiten wisten al jaren van problemen met rampboeing

Redactie GFC Nieuws — Amerika en Europa wisten al minstens twee jaren dat er problemen waren met de Boeing 737 MAX-vliegtuigen. Ook het probleem met de automatische besturing die de neus van het toestel omlaag drukte, was toen al bekend, onthult Reuters. Dat zou blijken uit documenten die onlangs opdoken.

De Federal Aviation Authority (FAA) en het European Aviation and Space Agency (EASA) certificeerden beide het vliegtuig als “veilig”. Aanvullende procedures en training zouden piloten moeten voorbereiden op de ongewone situaties waarin zij de neushoek van het vliegtuig handmatig zouden moeten corrigeren.

In de vluchthandleiding was echter geen verwijzing naar deze “ongewone situaties”. De gevaarlijke situatie waarbij de piloot zou moeten ingrijpen kwam zo weinig voor, dat hier geen aandacht aan werd besteed in veiligheidsprotocollen en trainingen.

De familie van Jackson Musoni, een Rwandees die op 10 maart omkwam bij de crash van Ethiopian Airlines, klaagde Boeiing donderdag aan bij een Amerikaanse rechtbank.

In de aanklacht staat dat het ongeval plaatsvond “omdat, onder andere, Boeing een nieuw vluchtcontrolesysteem voor de Boeing 737 MAX 8 heeft ontworpen dat automatisch en ten onrechte de neus van het vliegtuig naar beneden duwt, en omdat Boeing niet heeft gewaarschuwd voor het defect.”

Overige berichten