fbpx

Euro 5 miljoen voor versterking operationele capaciteit Marwina Ziekenhuis

De regionaal directeur van de Algemeen Ontwikkelingsfonds van Frankrijk (AFD), Philippe Cognata, heeft samen met Laurent Fakhoury, de directeur van het Fonds voor Frans-Guyana en Suriname een bezoek gebracht aan ons land. Tijdens dit werkbezoek op 10 en 11 december hebben de directeuren een officiële ontmoeting gehad met de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias.

Bij de ontmoeting met de minister hebben de AFD-toppers gemeld dat zij uitermate tevreden zijn met de vorderingen die er geboekt worden in het Marwina Ziekenhuis. Vanuit het fonds is 5 miljoen euro toegezegd voor het verder versterken en de operationele capaciteit van het streekziekenhuis.

OOK INTERESSANT
Wegomlegging Onafhankelijkheidsplein

Het Streekziekenhuis Marwina biedt de gemeenschap sinds 11 september 2018 haar diensten aan. In het ziekenhuis werken inmiddels een internist, een kinderarts en een gynaecoloog.

Verder bestaat ook de mogelijkheid voor opname van patiënten in dit hospitaal. De AFD-topmannen zijn bijzonder ingenomen met deze ontwikkelingen.

Er bestaat ook een goede samenwerking met het ziekenhuis in St. Laurent. Om de coöperatie tussen de ziekenhuizen te versterken is er over een periode van 3 jaar 100.000 euro toegezegd.(GFC)