fbpx

Etnel: Laat dit duidelijk zijn ‘het ministerie van Olie & Gas blijft bij de NPS’

GFC NIEUWS- Dat schrijft NPS-topper Patricia Etnel op haar sociale mediapagina over een dispuut dat is ontstaan tussen de NPS en de ABOP.
Het dispuut ontstond nadat een voornemen mogelijk niet doorgaat van de samenwerkende partijen om de twee componenten: olie en gas weg te halen bij het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en die onder te brengen bij een nieuw ministerie Olie & Gas.
In de overeenkomst tussen partijen staat dat NH zou gaan naar de ABOP en Olie & Gas naar de NPS. Tijdens de consultatierondes blijkt echter dat diverse organisaties geen voorstander zijn van uitbreiding van het aantal ministeries, waardoor Olie & Gas wordt geschrapt en de NPS met een ministerie minder zal komen te zitten.
Etnel: “Laat dit duidelijk zijn ‘het ministerie van Olie en Gassen blijft bij de NPS’. Als dat niet gebeurd en het besluit is ‘nee, het moet anders’, dan is het duidelijk dat de enge belangen van rijke mensen voorop worden gesteld en dat leiders met hun enge belangen deze voeden. Het kan ze dan geen moer schelen wat gebeurd met de toekomst van dit volk. Belangen veiligstellen staan centraal. Wel ‘a no dja’. Leiders moeten beseffen dat zij de belangen van het volk dienen en niet de ordinaire rijke mensen hun belangen.”
De NPS-structuren hebben hun standpunt al kenbaar gemaakt bij de coalitieleiders en wordt vandaag hierover gesproken.
NPS-voorzitter Gregiry Rusland schrijft hierover het volgende:
“Wij hebben een structurenvergadering gehouden en zijn zaken naar voren gebracht in het kader van de samenwerking met andere partijen. Ik wil u erop wijzen dat wij 1 doel voor ogen hebben en dat is de toekomst van ons land veilig te stellen. De issues zullen met de voorzitters van de overige partijen besproken worden en wij doen er alles aan om waar zaken vlot getrokken dienen te worden dat ook te doen. Ik doe een beroep op u ons de ruimte te geven om zaken te bespreken en oplossingen te vinden. Gaarne geen emotionele reacties op social media plaatsen die onze werkzaamheden negatief kunnen beïnvloeden.”

BEKIJK OOK
Ministerie Volksgezondheid stelt onderzoek in naar omstandigheden bij overlijden kind op Spoedeisende Hulp AZP