fbpx
Etnel: Laat dit duidelijk zijn ‘het ministerie van Olie & Gas blijft bij de NPS’

GFC NIEUWS- Dat schrijft NPS-topper Patricia Etnel op haar sociale mediapagina over een dispuut dat is ontstaan tussen de NPS en de ABOP.

Het dispuut ontstond nadat een voornemen mogelijk niet doorgaat van de samenwerkende partijen om de twee componenten: olie en gas weg te halen bij het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en die onder te brengen bij een nieuw ministerie Olie & Gas.

In de overeenkomst tussen partijen staat dat NH zou gaan naar de ABOP en Olie & Gas naar de NPS. Tijdens de consultatierondes blijkt echter dat diverse organisaties geen voorstander zijn van uitbreiding van het aantal ministeries, waardoor Olie & Gas wordt geschrapt en de NPS met een ministerie minder zal komen te zitten.

Etnel: “Laat dit duidelijk zijn ‘het ministerie van Olie en Gassen blijft bij de NPS’. Als dat niet gebeurd en het besluit is ‘nee, het moet anders’, dan is het duidelijk dat de enge belangen van rijke mensen voorop worden gesteld en dat leiders met hun enge belangen deze voeden. Het kan ze dan geen moer schelen wat gebeurd met de toekomst van dit volk. Belangen veiligstellen staan centraal. Wel ‘a no dja’. Leiders moeten beseffen dat zij de belangen van het volk dienen en niet de ordinaire rijke mensen hun belangen.”

De NPS-structuren hebben hun standpunt al kenbaar gemaakt bij de coalitieleiders en wordt vandaag hierover gesproken.

NPS-voorzitter Gregiry Rusland schrijft hierover het volgende:

“Wij hebben een structurenvergadering gehouden en zijn zaken naar voren gebracht in het kader van de samenwerking met andere partijen. Ik wil u erop wijzen dat wij 1 doel voor ogen hebben en dat is de toekomst van ons land veilig te stellen. De issues zullen met de voorzitters van de overige partijen besproken worden en wij doen er alles aan om waar zaken vlot getrokken dienen te worden dat ook te doen. Ik doe een beroep op u ons de ruimte te geven om zaken te bespreken en oplossingen te vinden. Gaarne geen emotionele reacties op social media plaatsen die onze werkzaamheden negatief kunnen beïnvloeden.”

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…