fbpx

Ethisch leiderschap centraal op Communicatiecongres

Ethisch leiderschap is cruciaal voor de ontwikkeling van groepen, organisaties, gebieden en naties. Integriteit en betrouwbaarheid spelen hierbij een belangrijke rol. De rol van een ethische leider, is er één van zeggen wat je doet, en doen wat je zegt. Voorbeeldgedrag, ‘lead by example’ kan ook gepast gedrag stimuleren en personen inspireren ten alle tijde voorbeeldig gedrag te vertonen. Er wordt dieper ingegaan op het onderwerp ‘communicatie & ethiek’ tijdens het tweede internationaal Communicatiecongres 2018 in TBL Cinemas op 24 en 25 mei.

Sprekers als dr. Steven Reyme en professor Joan Marques verzorgen elk een masterclass en een seminar over dit specifieke onderwerp. Reyme, voorganger van LOGOS International en afgestudeerd in Filosofie en Theologie aan de CICA International Universiteit is ook een NGO-ambassadeur voor ‘World of Life Ministry’ bij de Verenigde Naties. Verder is hij ook de auteur van het boek ‘The power of influence’, dat in 2017 is uitgebracht.

Professor Marques, een bekende mediapersoonlijkheid uit Suriname, die momenteel aan de Woobury University, School of Business, in Burbank, California werkzaam is als decaan en docent leiderschap, ethiek, creativiteit en organisatie cultuur. Beide ervaringsdeskundigen zullen op een interactieve wijze communicatie & ethiek onder de aandacht brengen van het aanwezige publiek.

Het thema van het tweede internationaal communicatiecongres is: The glitter and glamour of internal communication: the purpose to communicate.

Naast communicatie & ethiek zullen diverse sprekers uit Suriname, Nederland en de USA, verschillende invalshoeken op het gebied van interne communicatie belichten. In de vorm van seminars, masterclasses, ‘communication experiences’ en paneldiscussies zullen de participanten twee dagen lang worden uitgedaagd hun ‘skills’ te (her) ontdekken, ervaren, delen en verbeteren.

De volgende ervaringsdeskundigen zullen de revue passeren: Erwin Emanuels, Angela van der Kooye, Elvira Sweet, Judith Lochem, Karin Refos, Joan Marques, Kenneth Welzijn, Reina Kolf, Jorgen Power, Cyrano Dankoor, Eva Stroo, Gilbert Purperhart, Yves Tjon, Marvin Pollack, Gregory van Glaanenweghel, Dirk Currie, Humphrey Bendt en Ray Jong A Lock.

De panelleden voor de discussies ‘leiderschap en communicatie’ en ‘communicatie in Suriname zijn: Odette Miranda, Dirk Currie, Robert Hahn, Elvira Sweet, Joan Marques, Loes Trustful, Demis Johnn, Ifna Vreden en Stanley Sidoel.

Het Communicatiecongres is voor professionals uit de verschillende sectoren, die interesse hebben in communicatie en hun kennis en vaardigheden willen verbeteren. Tijdens dit tweede congres staat de belevenis van communicatie centraal.

De uitreiking van de Communicatie Awards zal plaatsvinden en in de hal van TBL Cinemas zal er ook een spectaculaire communicatiebeurs worden gehouden.

Jean-Luc van Charante zal de bezoekers continu informeren over de activiteiten waaraan men kan deelnemen. De communicatiebeurs zal ook toegankelijk zijn voor bezoekers en scholieren. Organisaties krijgen dan de mogelijkheid hun product of dienst te ‘showcasen’ aan het publiek.(GFC)

Overige berichten