fbpx

Eten voor bedtijd is niet zo slecht als je denkt

Heb je vaak last van zure reflux? Dan werd je waarschijnlijk al vaak verteld dat ’s avonds minder eten, je symptomen kunnen verlichten. Maar klopt dat wel? Volgens een studie, gepubliceerd in The American Journal of Gastroenterology, alvast wel. Daaruit blijkt dat het eten van je avondmaal binnen de drie uur voordat je naar bed gaat je zeven keer meer kans geeft op reflux.

Goed voor slapeloosheid
Een zesgangenmenu net voor bedtijd naar binnen spelen, bezorgt je waarschijnlijk geen rustige nacht. Toch is ook geen goed idee om met een knorrende maag naar bed te gaan. Wat doe je dan het best? Kiezen voor een slimme snack. Eet iets lichts, kies voor complexe koolhydraten in plaats van eiwitten en blijf weg van cafeïne. Probeer liever voedingsmiddelen te eten die tryptofaan en melatonine bevatten, zoals kersen en zuivel, waarvan bewezen is dat ze je slaap bevorderen.

OOK INTERESSANT
Dat je pas gelukkig kan zijn met een dikke auto, groot huis en veel geld is onzin

Slecht voor astma
Voor mensen met astma is een nachtelijke snack niet zo’n goed idee. Uit een onderzoek in The American Journal of Gastroenterology blijkt dat eten net voor bedtijd, kan leiden tot hoesten en piepen.