fbpx
Ernstige bijwerking Chinees coronavaccin, Brazilië schort per direct proefproject op

GFC NIEUWS  GEZONDHEIDSREDACTIE- De proef met een Chinees coronavaccin is in Brazilië opgeschort na een ‘ernstige bijwerking’.

Dat meldt Wion News uit India.

China is niet de enige speler in de vaccinatierace. Ook Rusland, de Verenigde Staten van Amerika, Duitsland, India en Engeland zijn in een afrondende fase van de ontwikkeling van een coronavaccin.

De meeste hoop is nu gevestigd op het coronavaccin van Pfizer.

Maandag meldden de farmaciebedrijven Pfizer en BioNTech uit Duitsland positieve resultaten in de derde testfase van een coronavaccin. Het vaccin dat de twee bedrijven ontwikkelen zou voor 90 procent effectief zijn. Ook zijn er geen noemenswaardige bijwerkingen bekend.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.