fbpx

Supermarkt in Paramaribo verkoopt door ratten aangevreten koekjes

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Een supermarkt in het noorden van Paramaribo verkoopt tegen veel lagere prijzen onder anderen pakken koek, maar ook broden die zijn aangevreten door muizen en ratten.

Verschillende boze klanten laten maandagmorgen aan GFC Nieuws weten dat de drukbezochte winkel aan de Anamoestraat krioelt van de muizen en ratten.

Zij kunnen zich niet voorstellen dat de autoriteiten nog niet hebben ingegrepen.

Een hoogbejaarde vrouw die zondag daar als klant was vertelt woedend aan GFC dat ze in de korte periode die ze daar was, drie keer muizen tussen voedingsmiddelen heeft zien lopen.

“Ik heb met mijn eigen ogen ook een rat zien rennen over de vloer. En ik ben niet de enige, ook andere klanten hebben dat gezien en hebben opmerkingen hierover gemaakt bij de kassa”, legt ze uit.

Volgens haar reageerde de winkelmedewerker zeer laconiek op de ernstige klachten.

Een andere klant die aan het afreken was merkte op tijd op dat een pak koek die hij op de toonbank had geplaatst was aangevreten door de ratten en muizen en liet de koop niet door gaan.

BEKIJK OOK
Binnen enkele uren twee lijken ontdekt in district Para

“Ik had het uit een apart winkelwagentje gehaald waarin voedingsmiddelen waren die sterk zijn afgeprijsd. Het bleek dat er daarin meerdere pakjes waren die beschadigd waren door deze ongedierte”, onthult hij.

Volgens hem heeft de winkeleigenaar er niet voor gekozen om de door dieren aangevreten spullen te vernietigen.

GFC Nieuws berichtte in april al over dezelfde supermarkt. Toen klaagde een huisvrouw dat ze brood ging kopen.

Tot haar grote schrik zag ze een muis lopen tussen de pakken Fernandes brood.

Ratten en muizen brengen dodelijke ziekten over

Volgens het Amerikaanse Centers For Disease Control (CDC) verspreiden ratten en muizen meer dan 35 ziekten, waarvan een aantal een dodelijk verloop kunnen hebben.

Deze ziekten kunnen rechtstreeks op de mens worden overgedragen door onder meer het contact met uitwerpselen, urine of het speeksel van knaagdieren.

Foto ter illustratie.