Erick Grauwde nieuwe dc Paramaribo Zuid-West

Districtscommissaris Remy Pollack heeft met de ondertekening van een protocol van overdracht het bestuur over het Bestuursresort Paramaribo Zuid-west overgedragen aan zijn collega Eric Grauwde.

De ondertekening vond donderdag plaats nadat minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling Grauwde had geïnstalleerd tijdens een ceremonie op het commissariaat aan de Leysweg. De nieuwe dc is vorige week beëdigd door president Desiré Bouterse.

Grauwde maakte in 1987 een begin aan zijn carrière in de bestuursdienst: “Toen ik uiteindelijk districtssecretaris was geworden dacht ik dat dat het einde was, ik zou de dienst verlaten als districtssecretaris. Maar dat was het niet. In 2014 werd ik aangesteld als beleidsadviseur, waarna ik benaderd werd om districtscommissaris te worden”. Grauwde wil zich vooral gaan richten op een schoon milieu.

Aan anderen in de bestuursdienst raadde Grauwde aan om altijd positief op te vallen door het werk goed te doen. Bovenal gaf hij ze mee om altijd ambitieus te blijven. “Je kan alles bereiken zolang je, je werk op een correcte wijze doet”.

Pollack heeft zijn opvolger aangespoord het nauw te nemen met een goede communicatie en een open oor te hebben voor zijn personeel; “Communicatie met jouw personeel is belangrijk. Je moet er altijd voor openstaan om de mensen de gelegenheid te geven om bij te dragen”.

Minister Dikan bedankte Pollack voor al het werk dat hij in de afgelopen periode als dc heeft verzet en wenste hem succes met zijn nieuwe missie. De minister heeft de nieuwe dc voorbereid op lange uren.

Dikan heeft zijn gezin begrip gevraagd voor de verantwoordelijkheden die gepaard gaan met het werk dat hij op zich heeft genomen. Hij heeft Grauwde alle ondersteuning vanuit het ministerie toegezegd.

Overige berichten