fbpx

Eric de papegaai redt zijn baas uit brandend huis

GFC NIEUWS- In de Australische plaats Brisbane is een man op even bijzondere als bizarre manier ontsnapt uit zijn brandende woning.
Zijn papegaai waarschuwde hem door als een gek héél hard zijn naam te roepen. Anton Nguyen lag nietsvermoedend te slapen toen er brand in zijn huis ontstond. Nog voordat de rookmelder afging, riep zijn papegaai Eric meerdere keren “Anton, Anton, Anton!” om zijn baasje te waarschuwen.
“Ik hoorde het schreeuwen van mijn papegaai Eric en in het huis hing de geur van rook”, schrijft The Sun. “Ik pakte Eric en toen ik de deur openende, zag ik dat de achterkant van het huis in brand stond. Ik pakte mijn tas en rende naar buiten.”
Zowel Anton als de papegaai zijn aan de vlammen ontsnapt. “Ik ben nog in shock, maar het gaat”, laat Anton weten. Het huis kon helaas niet meer worden gered en brandde compleet uit. De brandweer heeft er wel voor kunnen zorgen dat de vlammen niet oversloegen naar de woning van de buren. Omdat er bij het ontstaan van de brand een luide knal te horen was, onderzoekt de politie of er sprake is van een misdaad.

BEKIJK OOK
Voortvluchtige vuurwapengevaarlijke verdachte opgepakt voor brute beroving