fbpx
Eric de papegaai redt zijn baas uit brandend huis

GFC NIEUWS- In de Australische plaats Brisbane is een man op even bijzondere als bizarre manier ontsnapt uit zijn brandende woning.

Zijn papegaai waarschuwde hem door als een gek héél hard zijn naam te roepen. Anton Nguyen lag nietsvermoedend te slapen toen er brand in zijn huis ontstond. Nog voordat de rookmelder afging, riep zijn papegaai Eric meerdere keren “Anton, Anton, Anton!” om zijn baasje te waarschuwen.

“Ik hoorde het schreeuwen van mijn papegaai Eric en in het huis hing de geur van rook”, schrijft The Sun. “Ik pakte Eric en toen ik de deur openende, zag ik dat de achterkant van het huis in brand stond. Ik pakte mijn tas en rende naar buiten.”

Zowel Anton als de papegaai zijn aan de vlammen ontsnapt. “Ik ben nog in shock, maar het gaat”, laat Anton weten. Het huis kon helaas niet meer worden gered en brandde compleet uit. De brandweer heeft er wel voor kunnen zorgen dat de vlammen niet oversloegen naar de woning van de buren. Omdat er bij het ontstaan van de brand een luide knal te horen was, onderzoekt de politie of er sprake is van een misdaad.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.