fbpx
Erewacht op residentie Graman Bonoo Velantie

GFC NIEUWS- Voor het eerst in de geschiedenis van Drietabbetje alwaar de zetel van de granman van de Ndyukamarrons is gevestigd, is de erewacht gehouden.

Graman Bonoo Velantie was op zijn residentie de gastheer van de regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk.

“Voor mij is het een hele eer om onderdeel hiervan te zijn. Suriname is ook het binnenland en het binnenland is Suriname. Duurzame ontwikkeling is voor ons allen,” zegt vp Brunswijk.

In de krutu die hierna volgde heeft de regering het opperhoofd van de stam bedankt voor de ondersteuning die zij heeft gegeven om Suriname te leiden. De granman gaf de regering zijn zegen, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.