fbpx

Ereconsul Israël wil samenwerking met Suriname versterken

De ereconsul voor Suriname in Israël, Joseph Haim Harrosh, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan de minister van Buitenlandse Zaken (Buza), Yldiz Pollack-Beighly.

Tijdens dit onderhoud heeft de ereconsul aangegeven de samenwerking met Suriname te willen versterken op, onder anderen de gebieden van: Landbouw, gezondheid, educatie, cultuur, toerisme, ICT en veiligheid.

Harrosh geeft verder aan dat Israël trainingsprogramma’s en studiebeurzen beschikbaar zal stellen aan Suriname, op verschillende onderwijsniveaus en in het bijzonder op het gebied van landbouw.

Hij zegt gezien te hebben dat Suriname veel mogelijkheden biedt. Suriname is rijk aan natuurlijke hulpbronnen en is een prachtig land; Dat hij van Suriname houdt om haar schoonheid, de verschillende culturen en de vrijheid van Godsdienst.

BEKIJK OOK
Petronas Suriname doneert patiëntenmonitoringssysteem aan 's Lands Hospitaal

Suriname is een voorbeeld voor de wereld, omdat ondanks de verschillende geloofsovertuigingen men vredig samenleeft. Uit dit alles spruit zijn drijfsfeer voort om de relatie tussen beide landen te intensiveren.

“Jullie zijn bevoorrecht, want jullie wonen in een heel speciaal land, God heeft jullie gezegend met natuurlijke hulpbronnen zoals: voldoende water, veel mineralen en zonneschijn. Suriname heeft alles om de voedselschuur te kunnen worden voor het geheel Caraïbisch gebied. Ik geloof er sterk in dat de toekomst van Suriname op verschillende gebieden leidinggevend kan zijn in de hele regio en dat Israël door zijn ervaring Suriname kan bijstaan”, aldus Harrosh.