fbpx

Erdogan vertrekt uit VS na weigering bij uitvaart Ali

ali-uitvaart

De Turkse president Erdoğan heeft zijn bezoek aan de VS abrupt onderbroken en was niet aanwezig bij het afscheid van bokslegende Mohammed Ali. Erdoğan mocht niet speechen bij de uitvaart en mocht ook bepaalde religieuze rituelen niet uitvoeren.

Tijdens de gebeden voor de overledene wilde Erdoğan een stukje stof van de Ka’aba op de kist leggen, maar dat werd hem niet toegestaan. Ook het hoofd van het directoraat voor religieuze zaken van Turkije kreeg geen toestemming te reciteren uit de Koran.

Daar kwam bovenop dat Erdoğan van de sprekerslijst was gehaald, hoewel de president donderdag wel sprak tijdens een diner georganiseerd door moslims die in de VS wonen; daar noemde hij Ali een “stem van de onderdrukten”.

Er gaan ook geruchten over een rel tussen agenten van de Amerikaanse Geheime Dienst en bodyguards van Erdoğan. Eind maart haalden de bodyguards van de Turkse president al internationaal de krantenkoppen toen zij in de VS bijna slaags raakten met journalisten, politieagenten en veiligheidsagenten.

Overige berichten