fbpx

Erdogan: ‘Geen toestemming nodig van wie dan ook’

Turkije koopt wapens bij wie hij wil en heeft daarvoor van niemand toestemming nodig. Dat zei Recep Tayyip Erdoğan zaterdag.

De Turkse president reageerde hiermee op de Amerikaanse waarschuwing dat de Turken geen wapens van de Russen mochten afnemen.

“We hebben een S-400 deal met Rusland. Iemand is daar boos over. We hebben geen toestemming van wie dan ook nodig”, zei de Turkse leider op het Turkije-Kirgizië zakenforum in de Kirgizische hoofdstad.

Dieptepunt 

De relatie tussen de VS en Turkije verslechtert steeds meer en raakt elke keer weer in een nieuw dieptepunt wanneer Washington een nieuwe ronde van sancties tegen zijn oude bondgenoot aankondigt.

BEKIJK OOK
Grondbeschikkingen rond Hollandse Kamp worden ingetrokken

De strafmaatregelen tegen twee Turkse topministers en de verdubbeling van staal- en aluminiumtarieven voor Turkse exporteurs zijn de meest recente ontwikkelingen in de wrijving tussen de landen.

De druk die door Washington werd gecreëerd tegen zijn NAVO-bondgenoot leidde tot een valutacrisis in Turkije, met een daling van de lire ten opzichte van de dollar tot een historisch dieptepunt.