fbpx
Er is op hondsbrutale wijze gefraudeerd op Binnenlandse Zaken, zegt insider

GFC NIEUWS ONDERZOEKSREDACTIE- Er is op brutale wijze en op grote schaal gefraudeerd door medewerkers die in het vorige kabinet actief waren op het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken.

GFC Nieuws verneemt van een ingewijde dat een hoge in de gemeenschap bekende ambtenaar, onder meer cijfers heeft veranderd bij de aankoop van voertuigen. Volgens haar zijn er komma’s achter de nullen opgeschoven om zo aankoopbedragen te manipuleren.

“Het is vreselijk hoe er gefraudeerd is, zo openlijk en hondsbrutaal. De persoon in kwestie heeft niet eens zijn best gedaan om de fraudehandelingen een beetje te maskeren. Ik heb er geen woorden voor”, aldus de verbouwereerde klokkenluider tegenover GFC.

Intussen heeft de nieuwe leiding van het ministerie verschillende bewijsstukken overgedragen aan een presidentiële commissie om de zaken verder uit te zoeken en mogelijke gerechtelijke stappen te ondernemen.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…