fbpx

Er is nog nooit een mens op de Maan geweest, blijft onderzoeker volhouden

GFC NIEUWSREDACTIE– Dat de mens ooit een voet op de Maan heeft gezet is een grote leugen. De Apollo 11- missie die de eerste mensen op de Maan zou hebben gezet, is een goed in elkaar gezette filmopname die op planeet Aarde is opgenomen.

De bemanning van de Apollo 11 die in 1969 bestond uit de astronauten Neil Armstrong, Edwin Aldrin en Michael Collins waren de acteurs.

Dat blijft althans de Amerikaanse auteur en filmmaker Bart Sibrel tot op de dag van vandaag stellig beweren.

Sibrel zegt recent in een podcast aan Patrick Bet- David dat hij in eerste instantie als kleine jongen er heilig in geloofde dat deze drie mannen op de Maan zijn geweest.

Maar de auteur geeft aan dat na zijn langdurig onderzoek er teveel bewijzen naar boven zijn gekomen die het tegendeel uitwijzen.

BEKIJK OOK
Man wil ondanks relatiebreuk nog steeds bepalen waar zijn ex- vriendin naar toe mag gaan

Onder meer is alle data van de vlucht vernietigd.

De schaduwen die op een van de Apollo 11-foto’s verschijnen, zijn volgens hem bovendien niet parallel en moeten daarom zijn genomen in een studio op Aarde met meerdere lichtbronnen.

De filmmaker beweert voorts dat de astronauten Aldrin en Collins nooit een interview hebben gegeven.

Een ander argument is dat het met de oude technologie van toen niet mogelijk was om op de Maan te landen.

De samenzweringstheorist vroeg in de vorige eeuw aan twee Apollo-astronauten om hun hand op de Bijbel te leggen en te zweren dat ze echt op de Maan hebben gelopen.

Opvallend is dat bij een ontmoeting daarna nabij een hotel in Beverly Hills, Californië, de astronaut Edwin Aldrin klappen uitdeelde aan de complotdenker.