fbpx

Er is een goede kans dat je koffie vermalen kakkerlakken bevat

GFC NIEUWS- Sommige mensen kunnen hun dag niet starten zonder koffie, maar een heleboel mensen zullen waarschijnlijk hun koffiegewoonte aan een kant zetten na het lezen van dit artikel.

De meesten van ons die zich geen koffieshop-achtige machine kunnen veroorloven om hele bonen te verwerken, schaffen grote blikken of pakken vooraf gemalen koffiebonen aan die weken meegaan.

Een aantal mensen ontwikkelt een allergische reactie na het gebruik van deze type koffie. Het lijkt misschien onschuldig, maar is dat zo?

Verkeerd. De reden waarom ze een allergische reactie ervaren, zal je kippenvel geven.

Dat komt, omdat als je koffie drinkt die gemaakt is van vooraf gemalen bonen, is er een grote kans dat je ook vermalen kakkerlakken drinkt.

BEKIJK OOK
President Santokhi eregast bij opening Djamaat Noeroel moskee

Professor Douglas Emlen van de University of Montana deed onderzoek naar vermalen koffiebonen nadat ze last kreeg van allergie.

Uit zijn bevindingen bleek dat voorgemalen koffie wordt verwerkt uit enorme voorraad stapels die besmet raken met kakkerlakken.

Hij legde uit dat er weinig kan worden gedaan om de wezens uit te filteren, waardoor ze allemaal samen met de bonen worden gemalen. Voel je je al ziek? Hier is iets meer.

Volgens Amerikaanse standaarden mogen koffiebonen maar liefst 10 procent insectenvuil en insecten bevatten.