Er bestaat geen medicijn tegen Covid-19, nergens ter wereld! Patiënten geen valse hoop geven!

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE, door P. Peterson, Ph.D.- Er bestaat nog enkel erg effectief medicijn tegen de dodelijke ziekte die het coronavirus kan veroorzaken: Covid-19. Het is daarom onethisch om (dood)zieke patiënten valse hoop te geven!

In veel landen zijn er personen die beweren een medicijn te hebben tegen de dodelijke ziekte. Zo is er een kruidendokter op Madagaskar, een eiland voor de Oost-Afrikaanse kust die propageert dat hij het geneesmiddel tegen Covid-19 heeft gevonden.

Het gaat om Artemisia annua, een bittere plant uit China waarvan er een kruidenthee wordt gemaakt.  Zeer deskundige kruidenexperts met tientallen jaren ervaring in Japan, de VS en Duitsland die de werking van de plant al jaren goed bestudeerd hebben, zeggen echter dat het om pure onzin gaat. De plant kan Covid-19 niet genezen en er moet geen valse hoop gegeven worden aan toch al kwetsbare doodzieke patiënten.

Ook in andere veelal Afrikaanse landen, evenals in Azië en andere werelddelen zijn er personen die zonder degelijke onderbouwing claimen Covid-19 te kunnen genezen. Achteraf blijken de beweringen helemaal niet te kloppen en zijn patiënten met een ‘dode mus’ blij gemaakt.

Om te mogen claimen of beweren dat een ernstige ziekte als Covid- 19 kan worden genezen met een middel/plant/kruid dient er eerst een degelijk en onafhankelijk gerandomiseerd onderzoek met controlegroepen plaats te vinden: randomised controlled trial (RCT). De voorkeur gaat uit naar meerdere controlegroepen met ruim voldoende mensen.

Zo wordt geprobeerd met voldoende onderbouwing de vraag te beantwoorden of een behandeling of middel werkzaam of enigszins zinvol is. Een ieder die zonder degelijk gerandomiseerd onderzoek zegt Covid- 19 te kunnen genezen, kan dus niet serieus genomen worden.

WAAR IS ER WEL DEGELIJK ONDERZOEK NAAR GEDAAN?

Recent uitgevoerde meta- analyses hebben uitgewezen dat vitamine D3 de weerstand enorm verhoogd en zeer beschermend werkt bij talrijke ziekten, vooral luchtweginfecties evenals virusbesmettingen. 

Mensen met te weinig D3 hebben een veel lagere weerstand en herstellen veel minder snel (of niet) bij virusinfecties en ook talrijke soorten ziekten. Vooral bij Covid-19 is het van belang omdat D3 een weerstand modulerende werking heeft.

Wetenschappelijk onderzoek heeft ook aangetoond dat mensen met een lage D3 status veel vaker zijn overleden door Covid-19 en andere ziekten. Ook het ziekteverloop was ernstiger. Onderzoekers adviseren daarom steeds vaker om te zorgen voor voldoende vitamine D3.

Meerdere gerandomiseerde onderzoeken hebben ook aangetoond dat veel personen, ook in de tropen, ondanks er veel zonlicht is, een tekort hebben aan vitamine D3.  Zie ook link>> Vitamin D and Immune Function  

Vooral donkere mensen hebben vaker een tekort aan deze zeer belangrijke vitamine, eigenlijk een hormoon. Zij hebben veel meer moeite om deze vitamine door de zon aan te maken.

Talrijke degelijke studies hebben bewezen dat deze groep een laag D3 niveau heeft.

Het is dus van belang om voldoende in de zon te gaan. Vitamine D3 is echter geen medicijn tegen Covid-19. Het vergroot mogelijk wel de kans om de ziekte te overleven en de klachten te reduceren.

ANDERE DEGELIJKE ADVIEZEN IN DEZE CORONAPERIODE

SLAAP: een gezonde nachtrust is een zeer belangrijke factor voor de weerstand. Voldoende slaap is essentieel. Een ieder die zich beter wil beschermen tegen virussen en kwalen wordt geadviseerd om te zorgen voor tenminste 8 uren slaap en dan volledig in het donker.

VOEDING: het is erg belangrijk om te zorgen voor het consumeren van de juiste voedingsmiddelen met voldoende eiwitten, vitaminen, mineralen, sporenelementen en anti- oxidanten. De voorkeur gaat uit naar zeevis, heel veel soorten en kleuren groenten -bij voorkeur onbespoten-, olijfolie, diverse noten zoals amandelen en walnoten, scharreleieren, scharrelkip, veel kersen (vitamine C), granaatappels, avocado’s, probiotica, eventueel ongesuikerde witte yoghurt vanwege de probiotica ( Lactobacillus bulgaricus).

Voor de weerstand is het van eminent belang dat je een gezonde darmflora hebt. In dat kader is het erg zinvol om de geraffineerde koolhydraten uit je menu te schrappen en voldoende probiotica te consumeren. Geraffineerde koolhydraten- suiker, gebak, frisdrank en dergelijken- werken een gezonde darmflora enorm tegen.

BEWEGING: het is ook belangrijk om te zorgen voor voldoende beweging en het juiste lichaamsgewicht. Overgewicht is zeer schadelijk en geeft minder overlevingskans bij Covid-19. Vooral buikvet! Doe er dus alles aan om een normaal vetpercentage te krijgen. Het advies is om dagelijks tenminste 30 tot 40 minuten in een hoog tempo in de buitenlucht te lopen/wandelen en/of 15 minuten intervaltraining te doen.

Bovendien kan een ieder indien mogelijk 2 tot 3 keer per week aan krachttraining doen. Dat kan ook thuis door bijvoorbeeld opdrukoefeningen -push ups- te doen evenals kniebuigingen met eventueel gewichten in de handen.

STRESS VERMINDEREN: Verder is van belang om te zorgen voor voldoende stressbeheersing door ruim voldoende te ontspannen en vaker bezig te zijn met leuke, positieve dingen in het leven.

ROKEN EN STERKE DRANK STOPZETTEN: personen die roken en alcohol gebruiken krijgen het advies om direct hiermee te stoppen. Roken en het drinken van alcohol hebben een extreem desastreus effect op de weerstand en algehele gezondheid. Het is daarom een erg verstandig besluit om hiermee zo snel als mogelijk te stoppen.

 

Meer nieuws

11-jarige jongen verdronken in zwembad

GFC NIEUWS- De 11-jarige D.N. is vanmiddag, dinsdag 9 juni, verdronken in een zwembad op een sportcomplex. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van…

Velen in schok na overlijden Haidy Pinas

GFC NIEUWS- Familie, vrienden en kennissen zijn geschokt na het overlijden van Haidy Pinas maandag aan de gevolgen van Covid-19. Dikke vrouwen makkelijk slank met…

Drie nieuwe Covid-19-gevallen bijgekomen

GFC NIEUWS- Vandaag zijn er drie nieuwe Covid-19 gevallen bijgekomen. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

NPS deelt geen pakketten uit

GFC NIEUWS- De Nationale Partij Suriname (NPS) zegt in een bericht dat de partij morgen, woensdag 10 juni, geen pakketten uitdeelt. Dikke vrouwen makkelijk slank…

VHP voorziet Wakaypomp van brandstof

GFC NIEUWS- Rijstboeren van Nickerie hebben een beroep gedaan op de VHP om de Wakaypomp te voorzien van brandstof. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC-…

 

 

 

 

Overige berichten