fbpx
Epidemioloog Orie: “Wij zijn in een kritieke fase”

GFC NIEUWS- “Wij willen allemaal dat het aantal cases afneemt, maar het ligt aan onszelf. Als wij ons houden aan de Covid-19-maatregelen moet het wel lukken.”

Met deze boodschap tracht epidemioloog Radjesh Orie burgers op het hart te drukken om hun verantwoordelijkheid te nemen in de strijd tegen Covid-19.

Epidemioloog Orie zegt verder dat er steeds meer meldingen van besmettingen binnenkomen. Het blijkt dat de oorsprong van deze besmettingen gekoppeld kan worden aan winkelzaken, handelszaken, grote- of kleine bedrijven. Er is een toename van het aantal cases. Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen op dag basis is van rond de 50 naar boven 70 gegaan.

“We krijgen meldingen van overal. Het is niet meer duidelijk of de toename in Noord of Zuid is. Je ziet lekkages naar ressorten die nabij zijn. Ook zien we een verschuiving naar het district Wanica. Wij zijn in een kritieke fase. Als we zo doorgaan, zullen we zoveel cases hebben dat we misschien de situaties hebben als in Frans-Guyana”, zegt Orie.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.